Međimurje Press
Sport+

Načelnik Valentino Škvorc priredio prijem za karatiste karate kluba Globus i Mala Subotica!

Prag je prije dva tjedna ugostio najbolje europske karatiste na prvenstvu Starog kontinenta na kojem je sudjelovalo 1.065 natjecatelja iz 48 europskih država. U češkoj prijestolnici natjecalo se i petero Globusovaca koji su bili dio nacionalne reprezentacije: Aida Trstenjak, Sven Strahija, Josip Slukić, Nikola i Kristian Topličanec. 

Načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc dočekao je uspješne karatiste u prostorijama općine te im čestitao na izuzetnom uspjehu i poželio im još veći uspjeh na sljedećem natjecanju.

Sven Strahija i Nikola Topličanec osvojili su brončane medalje. Sven Strahija je u Prag došao kao najbolji sa svjetske kadetske ljestvice u kategoriji do 70 kilograma. Iako je u kvalifikacijama izgubio od predstavnika Njemačke kroz repasaž, pobjedama protiv predstavnika Kosava i BIH, dolazi u borbu za medalju gdje sigurnim nastupom pobjeđuje predstavnika Turske. Sličan scenarij imao je i Nikola Topličanec kod juniora do 55 kilograma koji je također kroz repasaž stigao do borbe za medalju u kojoj je nadvisio predstavnika Italije.

Aida Trstenjak, Josip Slukić i Kristian Topličanec ovaj put su nažalost zaustavljeni u kvalifikacijama na putu do medalje.

(ms)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja