Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu – Pula – Verudela 2018

Protekli vikend je u Verudeli-Pula održano nacionalno prvenstvo u biciklističkoj disciplini ciklokros, (disciplina koja spaja elemente iz cestovnog i brdskog biciklizma). BK Mura Avantura nastupila je sa natjecateljskim timom  od 6 natjecatelja, te su ostvarili slijedeće rezultate:

Matija Trstenjak nakon osvojenog prošlogodišnjeg naslova u kategoriji U-14, ove godine je i u kategoriji U-15 pobijedio, te postao nacionalni prvak,

Ida Trstenjak , kadetkinja osvojila je 3. mjesto,

Stjepan Hunjak , junior 3. mjesto,

Mihael Krobot, kadet 4. mjesto,

Marko Žnidarić veteran-A 3. mjesto,

Patrik Antolašić kategorija sport 2. mjesto.

Na utrci u organizaciji BK AXA nastupilo je ukupno 93 natjecatelja, na stazi dužine 2,2 km sa 50 m visinske po krugu. Organizacija utrke je bila je na visokom nivou.

Na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu Patrik Antolašić osvojio je 2. mjesto u kategoriji sport, ali nije osvojio medalju, jer je nažalost, nedovoljan broj natjecatelja završio utrku.

Nakon proglašenja pobjednika u ciklokrosu, Hrvatski biciklistički savez proglasio je i najuspješnije bicikliste u cestovnom biciklizmu u 2017 godini gdje je Matija Trstenjak osvojio 2. mjesto u ukupnom poretku cestovnog kupa u kategoriji U-14, a Ida Trstenjak proglašena najboljom cestovnom biciklisticom u kategoriji djevojaka do 15 godina, zajedno sa Majom Perinović juniorkom iz Bk Zadra, Irinom Puvača kadetkinjom iz BK Rijeke i Mijom Radotić elite-kategorija iz profesionalnog kluba BTC City Ljubljana, iz čega proizlazi da se među 4 najbolje biciklistice u R. Hrvatskoj nalaze dvije Međimurke. 

U nastavku donosimo rezultate nacionalnog prvenstva ciklokros 2018 Pula:

http://www.hbs.hr/wp-content/uploads/2018/01/Rezultati-CX-PH-Verudela.pdf

Proglašenje najboljih biciklista u 2017 godini

http://www.hbs.hr/wp-content/uploads/2018/01/Progla%C5%A1enje-najboljih-u-2017.-godini.pdf

Tablica ukupnog poretka cestovnog kupa 2017

http://www.hbs.hr/wp-content/uploads/2017/11/CESTOVNI-KUP-2017..pdf

/Photo i izvješće: Predrag Trstenjak /

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*