Najbolje hrvatske rukometašice s gradonačelnikom Preloga

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu za prve pripreme Uoči Europskog prvenstva koje će se od 29. studenog do 16. prosinca 2018. održati u Francuskoj, a u sklopu nacionalnog tjedna reprezentacija, izabranice Nenada Šoštarića treniraju od 23. do 27. rujna u Prelogu. 

Radi se o najboljim hrvatskim rukometašicama, članicama hrvatske rukometne ženske reprezentacije. Smještene su u Sportsko rekreacijskom centru DG Sport, koji svojim uvjetima smještaja te sportskim terenima, omogućava vrhunske uvjete za pripreme naših najboljih rukometašica.

Nakon Preloga, izabranice trenera Šoštarića putuju u Szekesfehervar u Mađarsku gdje će odigrati dvije pripremne utakmice protiv Finske (28.9.2019. u 18:00h) i protiv Kine (29.9.2019. u 16:00h). Stručni stožer, uz izbornika Nenada Šoštarića, čine trenerica Snježana Petika, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeuti Vesna Hodić i Goran Krušelj te tehnička menadžerica Ljerka Vresk.

Izbornik Nenad Šoštarić se osvrnuo na znatno promijenjen sastav reprezentacije i ciljeve koje želi ispuniti u ovom prvom ciklusu priprema za EHF EURO 2018: “Sastav reprezentacija Hrvatske u odnosu na zadnje lipanjske utakmice sa Švicarskom i Ukrajinom se dosta promijenio. Ne našom željom nažalost. Promijenio se zbog subjektivnih i objektivnih okolnosti. Tri igračice su se oprostile od reprezentacije: Vesna Milanović Litre, Aneta Benko i Maja Kožnjak. Isto tako imamo dvije igračice koje su ozlijeđene s rupturama križnih ligamenata, Ćamila Mičijević i Marijeta Vidak. S obzirom na to odlučilo se da na ovim pripremama, između ostalog, naglasak damo i na testiranju novih igračica na pozicijama lijevog vanjskog i desnog krila. Osnovni i primarni cilj ovih priprema je definitivno je obnavljanje svega onog što smo radili do sada i učenje, odnosno specijalizacija nekih novih elemenata u našoj igri. Nekakvih noviteta koje ćemo pokušavati primjenjivati u završnim pripremama, ali i na Europskom prvenstvu.”

Najbolje hrvatske rukometašice pozdravio je i posjetio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek zaželjevši im što bolji rezultat na skorašnjem Europskom prvenstvu. Također je izrazio zadovoljstvo što sve više vrhunskih sportaša za mjesto svojih priprema odabire Prelog i Sportsko rekreacijski centar DG Sport.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*