Najbolji hrvatski igrači badmintona u Čakovcu

ČAKOVEC, 03. VELJAČE 2018. – PH U BADMINTONU

U dvorani 2. Osnovne škole na čakovečkom jugu danas se održava 28. Prvenstvo Hrvatske u badmintonu. Domaćin Prvenstva je Badmintonski klub Međimurje koji slavi 25. godišnjicu rada

Na godišnjici čestitao im  je zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović koji je otvorio turnir. Pohvalivši rad kluba domaćina prvenstva, svim sudionicima poželio je što bolje rezultate te da iz Čakovca u svoje sredine ponesu što bolje dojmove. Za titule najboljih seniora i seniorki države natječe se 45 igrača iz šest hrvatskih klubova. 

Tajnik BK Međimurje Tomislav Grubić istaknuo je kako je među njima i mnogobrojna seniorska ekipa čakovečkog kluba, čak će i najbolji juniori tražiti dobar rezultat. „Cilj je da uđemo u borbu za barem jednu medalju. Mislim kako ćemo to ostvariti jer smo se za to pripremali, za to smo marljivo trenirali“ rekao je Grubić. Osvrnuo se i na četvrt stoljeća rada kazavši kako je održavanja Prvenstva vezano za obilježavanje obljetnice. „Osnovni cilj prilikom osnivanja kluba je bila promocija badmintona u gradu i županiji. Uspjeli smo ga popularizirati na visokoj razini i danas spadamo među tri najbolje organizirana badminton kluba u zemlji. Dobro smo postavili temelje, pokrenuli smo školu badmintona i nakon toga su uslijedili dobri rezultati i u najmlađim, ali i u onim starijim kategorijama“ izjavio je i dodao kako su brojni vrhunski rezultati i nastupi članova BK Međimurje u reprezentaciji ispunili sve one ciljeve kada su klub osnivao, a možda i više od toga.

Večeras će se  vodstvo kluba prigodno  zahvaliti svima onima koji su tijekom dva i pol desetljeća pripomogli u razvoja ovog dinamičnog sporta u našem kraju.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*