Samo 10 dana nakon što je osvojila zlato na Europskom prvenstvu do 18 godina i tako postala prva Hrvatica s ovom europskom krunom, naša tenisačica Antonia Ružić osvojila je još jednu prestižnu titulu i time potvrdila svoju kvalitetu. S hrvatskom ženskom teniskom reprezentacijom do 18 godina osvojila je izvrsno drugo mjesto na turniru Europe Summer Cup.

Na najnovijim odličnim rezultatima Antoniji su čestitali župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić. „Antonia je zaista ponos cijelog Međimurja i Hrvatske. Njena upornost i požrtvovnost motiv su nam da još više ulažemo u mlade, u razvoj sportske infrastrukture kako bi što više djece potaknuli na bavljenje sportom, ali i kako bi stvorili što bolje uvjete za sportske aktivnosti. Antonia je već upisana u zlatnu sportsku povijest, no sigurni smo da ćemo se još mnogo puta u budućnosti radovati i ponositi njenim uspjesima.“, poručio je župan Posavec.

Antoniju do kraja mjeseca čekaju još dva turnira u Austriji, a najveća podrška, uz trenere i sportske djelatnike, zasigurno joj je njena obitelj, posebice tata Alen Ružić koji ju prati mnogim turnirima i aktivnostima. Županija i dalje nastavlja podupirati Antoniju, a posebice veseli što su ove europske medalje stigle u periodu kada se naša županija priprema za projekt „Međimurje – Europska regija sporta 2022.“.

Elena Govedić