Naš paraolimpijac održao motivacijski govor

Jučer je najtrofejniji hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja u LifeClass Termama Sveti Martin održao je motivacijski govor međimurskim poduzetnicima, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te akademske zajednice.

Više od tridesetak zainteresiranih pomno je pratilo životnu priču Mihovila Španje, 32. godišnjeg hrvatskog paraolimpijca rodom iz Dubrovnika. Mihovil se zbog dijagnoze dječje paralize počeo baviti plivanjem i u svojih 14 godina plivačke karijere čak 16 puta oborio svjetski rekord, te je četverostruki europski i svjetski prvak i osvajač četiri paraolimpijske brončane medalje na paraolimpijskim igrama u Ateni i Londonu.

Želja mu je u poslovnom svijetu prenijeti onu strast i radnu etiku koju je imao u bazenu gotovo 15 godina, što su mu ovom prilikom omogućile Terme Sveti Martin. Tema motivacijskog govora bila je „Kako se motivirati nakon uspjeha?“, a upravo je to pitanje koje si postavlja veliki broj uspješnih poduzetnika. Mihovil je iskoristio svoje iskustvo iz sporta kako bih pomogao onima kojima nedostaje motivacije u ostvarivanju daljnjih ciljeva.

«Bilo je pravo zadovoljstvo susresti se i izmijeniti iskustva s uspješnim poduzetnicima iz ove regije koja slovi kao “mala Švicarska” radi načina rada i poslovanja, kao i konkurentnosti na međunarodnom tržištu. Zahvalio bih se u prvom redu prvom čovjeku terma Sveti Martin, gospodinu Branimiru Blajiću na pozivu i nadam se kako je predavanje o uvijek aktualnoj temi svima bilo zanimljivo i primjenjivo u praksi.» – riječi su Mihovila Španje nakon održanog govora.

Da bi u svom naumu uspio, pokrenuo je vlastiti brand „MihoWill“ koji simbolizira valove te uspone i padove u životu, ali prvenstvenu volju (Will) koja je važna za ostvarenje svakog zadanog cilja i postizanje pozitivnih rezultata na poslu, u sportu i svakodnevnom životu. Cilj govora bio je pronalazak motivacije za osobni i poslovni razvoj, a sigurni smo da su njegove riječi bile dobar početak da se svi prisutni zapitaju koji je izvor njihove poslovne i privatne motivacije nakon ostvarenih uspjeha.

Nakon govora koji je bio popraćen mnogobrojnim pitanjima prisutnih, održao se prigodni domjenak na kojem su svi uzvanici imali prilike osobno popričati s legendom hrvatskog sporta. Mihovil za sebe veli da je tvrdoglav i uporan, ali i da ta tvrdoglavost i upornost dolaze s jakom željom i voljom za uspjehom.

Ovakve priče služe kao izvrsna motivacija za osobni i profesionalni razvoj, a nadamo se da smo u Međimurju s ovim naumom uspjeli da međimurski poduzetnici i predstavnici vlasti te obrazovne zajednice postanu spremni prihvatiti nove izazove i istima počnu prkositi voljom i željom za rad.

(Saša Vugrinec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*