Međimurje Press
Sport+

Nezaustavljivi Glumac za novu pobjedu košarkaša Međimurja u 2. ML Sjever

Košarkaši Međimurja u subotu su stigli do treće prvenstvene pobjede u aktualnoj sezoni 2. ML Sjever. U sportskoj dvorani u Ivanovcu pred stotinjak gledatelja svladali su Labradu 1971 Žurko 75-55 (21-11, 9-19, 25-12, 20-13).

Bila je to očekivana naših košarkaša do koje su došli nešto teže očekivanja, jer nije bilo dobro odigrano prvo poluvrijeme. Međutim, u nastavku su stvari vrlo brzo došle na svoje mjesto.

Razigrao se nezaustavljivi pod košem Glumac, pridružio mu se Kuzmić, u obrani je Franjo Kranjčec zaustavio njihovog najboljeg igrača Palića i to je ovaj put bilo dovoljno za konačnih +20.

Ozbiljno se naljutio trener Međimurja Stjepan Novak nakon prvih 20 minuta. Nakon „jezikove juhe“ u svlačionici pod poluvremenom naši košarkaši su puno ozbiljnije shvatili protivnika koji je doputovao sa samo 7 igrača na ovu utakmicu.

Loša vijest na početku utakmice bila je srećom lakša ozljeda najiskusnijeg Maria Novaka koji je iskrenuo gležanj, pa nakon početne trice više nije ulazio u igru. Nije bilo ni potrebe, jer slijede puno izazovnije utakmice do kraja prvog dijela sezone.

Također u rosteru nije bilo Igora Drka koji zbog zdravstvenih problema nikako da uhvati ritam trenažnog procesa.

-Pripremali smo se za ovu utakmicu, znali smo da nas čeka zona 3-2. Najveći problem u prvom poluvremenu bili su promašeni ziceri, nakon toga uvukla se malo nervoza kod šuta i nismo imali očekivani rezultat. Ali resetirali smo se na vrijeme u drugom poluvremenu i onda više nije bilo problema, rekao je nakon utakmice najbolji igrač i strijelac Međimurja Petar Glumac.

Naš centar Pero iz utakmice u utakmicu pokazuje također sve bolju formu. Protiv Labrade bio je najbolji igrač i strijelac zabio je 29 poena, uz jednu tricu i desetak skokova u obrani i napadu.

-Trenira se redovito, dodatno radim i u teretani, tako da se nadam da ćemo biti sve bolji kako odmiče sezona. Čekaju nas važne utakmice u kojima trebamo osvajati bodove. Ova utakmica je pokazala da se nikoga ne smije podcjenjivati, nikoga se unaprijed ne treba otpisati, svaka utakmica je novi izazov i tako trebamo odigrati do kraja sezone, poručio je Glumac.

Međimurje protiv Labrade igralo u sastavu: Balent, Kuzmić 17 (1×3), M. Novak 3 (1×3), M. Kranjčec 5 (1×3), Bartolić 5 (1×3), Horvat, Golik 11 (3×3), Gašparić 2, Rodek 2, Glumac 29 (1×3), F. Kranjčec 1.

U subotu su još igrali: Podravac – Petar Zrinski 95-94 i Radnik – Ivančica 87-72.

Međimurje nakon 6. kola ima omjer od 3 pobjede i 2 poraza i polako se penje na tablici 2. ML Sjever.

U subotu 19. studenog našem sastavu slijedi gostovanje kod Ivančice u Ivancu.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja