Međimurje Press
Sport+

Nikad jači turnir MEĐIMUREC U-14!

Najjači hrvatski i jedan od najjačih europskih nogometnih turnira mlađih dobnih kategorija do 14 godina kojeg NK Međimurec iz Dunjkovca-Pretetinca održava od 1999. za svoje 24. izdanje porušit će sve rekorde. Međimurec U-14 2022. bit će održan 13. i 14. kolovoza, a dolazak su najavile brojne europske i svjetske renomirane ekipe.

Kako je na konferenciji za medije održanoj u petak u Bedemu čakovečkog Starog grada najavio predsjednik Međimurca i Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer nastupit će 16 nikad zvučnijih ekipa. Na igralištima u Dunjkovcu i Pretetincu tako će nastupati: FC Ferencvaros (HUN), FC Aston Villa (ENG), FC Sparta Prague (CZE), FC Tromsko (NOR), Udinese Calcio (ITA), PAOK (GRE), SK Rapid Wien (AUT), FK Crvena zvezda (SRB), Legia Warszava (POL); FK Adria (JAPAN) i hrvatski klubovi Dinamo Zagreb, Hajduk Split, NK Varaždin, NK Osijek i domaćin NK Međimurec.

„Dolazak ovih ekipa potvrđuje kakav status imamo u svijetu nogometa. Ne samo da smo u službenom UEFA kalendaru nego našu organizaciju i domaćinstvo cijene diljem svijeta. Opet ćemo imati ekipu iz Japana pa će naš turnir imati prefiks internacionalni“ poručio je Ganzer.

Turnir je i ponos međimurskog nogometa, a čelni čovjek županijskog nogometnog saveza Kristijan Antolović podsjetio je kako podršku daje i Hrvatski nogometni savez uz naravno MNS. Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak kazao je da se najveća međimurska općina svake godine uključuje u organizaciju, a ove će, osim podrške samom turniru, dati potporu postavljanju rasvjete i opremanju pomoćnog igrališta. Ovogodišnje finale koje je zakazano za nedjelju 14. kolovoza bit će igrano u večernjim satima pod reflektorima, a sam turnir bit će igran na dva terena u Dunjkovcu/Pretetincu.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako u godini kada  naša županija nosi titulu Europska regija sporta treba podsjetiti kako su na ovom turniru nastupali brojni danas renomirani igrači poput: Ivana Perišća, , Andreja Kramarić i Mateo Kovačića. Izrazio je sigurnost da će tako biti i u budućnosti, te da će ovaj turnir promovirati Međimurje u najboljem svjetlu. Svečano otvorenje turnira, od kojeg se očekuje da će biti svjevrsni spektakl,  najavljeno je za petak 12. kolovoza u večernjim satima u isušenom jezeru podno zidina Starog grada Čakovca.

(M.G.)

 

                    

Predsjednik OO:

Ganzer Mišel

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja