Nogometni kamp U-17 reprezentacije u Čakovcu

ODUŠEVLJENI ČAKOVCEM

Ljetna žega očito nije previše smetala mladim hrvatskim nogometašima, reprezentativcima U-17 nacionalne vrste. U sklopu sedmodnevnog nogometnog kampa kojeg su proveli u Čakovcu, usprkos visokim temperaturama, odradili su sve planirane treninge i susrete.

Izbornik godišta nogometaša rođenih 2003., legendarni Vatreni iz generacije 98.-e Petar Krpan rekao je kako se ne treba brinuti o budućnosti hrvatskog nogometa. “Perspektiva je tu kada pogledamo ne samo ovo, već sva godišta koja imamo. No, moramo koristiti svaku priliku da još jednom istaknemo vanserijski uspjeh A reprezentacije. Svi smo još na krilima te euforije, ali i bez tog rezultata možemo se pohvaliti da imamo odlično trenere i odličnu djecu” izjavio je Krpan pritom pozitivnom ocjenivši odluku Hrvatskog nogometnog saveza da bivše reprezentativce i igrače 1. HNL uključi u stručne stožere.

“Stvari koje smo naučili kroz naše karijere mi možemo najbolje prenijeti budućim generecijama, ali veća odgovornost je na klubovima jer mi u reprezentaciji s njima ne provodimo puno vremena” zaključio je.

Glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk pohvalio je uvjete u kojima su boravili od 27. srpnja do 2. kolovoza. “Izrazito smo zadovoljni smještajem u Hotelu Park, a tereni SRC Mladost su bili na visokom nivou. Ovdje moram naglasiti i da nam je NK Međimurje u jeku priprema seniora izašlo u susret” kazao je. Objasnio je kako je novi smjer HNS da aktivnosti različitih reprezentacija dispenzira diljem Hrvatske, a u Čakovec su došli zahvaljujući predsjedniku Međimurskog nogometnog saveza i članu Izvršnog odbora HNS-a Mati Kljajiću. “Zbog gostoprimstva kojeg smo dobili dužno smo vratiti se s nekom jačom reprezentacijom” poručio je Ćuk.

Svojevrsni domaćin nogometašima bio je prvi čovjek međimurskog nogometa Mato Kljajić koji je najavio dolazak i drugih reprezentacija na pripreme u Čakovec. “Sretan sam zbog toga da je dečkima bilo lijepo kod nas u Čakovcu. Kamp se poklopio i s Porcijunkulovim pa smo im mogli ponuditi i malo razbibrige.

Trudit ću se i dalje da što više reprezentacija dođe u naše Međimurje i već sada mogu potvrditi da će nam u Prelogu početkom rujna trenirati naša U-20 izabrana vrsta, a u Svetom Martinu pripremat će se reprezentacija U-21. Uspjeli smo dogovoriti i suradnji s Rusima pa će u isto vrijeme i njihova U-20 reprezentacija biti u Hotelu Park i trenirati u Čakovcu” izjavio je Kljajić. Zahvalio se i na podršci koju je za ovu akciju dobio od Grada Čakovca i gradske sportske zajednice.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*