Novi zamah atletike na sjeveru Hrvatske

EKIPNO PRVENSTVO EUROPE U ATLETICI – 2 LIGA (ETCH2nd) 10. – 11. 08. 2019. U VARAŽDINU

Pripreme za održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga (ETCH2nd) koje će se u Varaždinu održati točno za tri mjeseca (10. – 11. kolovoz 2019.) odvijaju se zacrtanom dinamikom i nema sumnje da će sve biti spremno za najveću atletsku manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske tri decenije nakon nezaboravnog Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA) 1989. godine. U to se prilikom današnjeg (petak) boravka u Varaždinu i Čakovcu uvjerio Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza koji je obavio niz razgovora s članovima Organizacijskog odbora, ali i s najvišim dužnosnicima Varaždinske županije, te gradova Varaždina i Čakovca.

Zamjenika Varaždinskog župana Tomislava Paljaka tako je obavijestio o tijeku priprema za veliku sportsku manifestaciju koja će početkom kolovoza u Varaždinsku županiju dovesti više od tisuću sudionika iz 12 europskih zemalja. Zamjenik župana Paljak tom je prilikom istaknuo kako ovakve manifestacije imaju i važan gospodarski značaj, ali predstavljaju i izvrsnu prigodu za promicanje turističkih, kulturnih i sportskih sadržaja županije. U tom smislu dao je i potporu ovom projektu.

Uz Europsku atletsku federaciju i Hrvatski atletski savez, Grad Varaždin je suorganizator Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga te se kraju privode pripreme za rekonstrukciju atletske staze stadiona Sloboda, a na sastanku sa zamjenicom Gradonačelnika Varaždina Sandrom Malenicom i njezinim suradnicima bilo je riječi o nizu tehničkih i organizacijskih detalja kako bi Varaždin bio kvalitetan i dobar domaćin najboljim atletičarima iz 12 europskih zemalja. Između ostalog, dogovoreno je da će u znak dobrodošlice atletičarima iz 12 zemalja u petak 9. kolovoza biti upriličen prigodni program na trgu ispred Gradske vijećnice, a u sklopu tradicionalne manifesatacije “Ljeto u Varaždinu”.

Tijekom prvenstva sudionici će biti smješteni u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu, gdje će također za potrebe priprema i treninga atletičara biti obnovljena atletska borilištima na gradskom stadionu. O tijeku priprema za rekonstrukciju atletskih terena u Čakovcu bilo je riječi u razgovoru sa čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem i njegovim suradnicima. Tom prilikom predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić istaknuo je da se ovog trenutka u Hrvatskoj uređuje desetak atletskih terena čime će biti stvoreni uvjeti za novi zamah “kraljice sportova”. Sjever Hrvatske u tome ima znatne prednosti, jer će na udaljenosti od 10-ak kilometara zahvaljujući Ekipnom prvenstvu Europe u atletici – 2. liga biti obnovljena dva prelijepa atletska stadiona koji će u sinergiji ubuduće moći konkurirati za domaćinstvo velikih europskih i svjetskih atletskih priredbi.

ZLATKO MEHUN

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*