Međimurje Press
Sport+

Obilježen Međunarodni olimpijski dan!

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan i uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora obilježila je danas (petak 24. lipnja) Međunarodni olimpijski dan u čakovečkim dječjim vrtićima.

Međunarodni olimpijski dan se obilježava kao spomen na 23. lipnja 1894. godine i osnivanje Međunarodnog olimpijskog odbora te donošenje odluke o održavanju modernih olimpijskih igara. Simbol obilježavanja je bijela majica koja simbolizira bijelu boju olimpijske zastave odnosno međunarodni olimpijski pokret i mir.

Dan je je obilježen uz zajedničko vježbanje vrtićaraca u vrtićima Cipelica, Vjeverica i Cvrčka. Treneri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pripremili su zanimljiv polusatni program koji je bio namijenjen upravo djeci predškolske dobe, a uključivao je opće pripremne vježbe te kasnije vježbanje u pokretu uz glazbu. Brojni dječji osmjesi kao i odlična povratna reakcija bila je najbolja ocjena programa kojega su za mališane pripremili u našem gimnastičkom klubu. Obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana ove godine održano je i u sklopu projekta MEĐIMURJE – EUROPSKA REGIJA SPORTA 2022. , a svaki od sudionika za uspomenu je dobio flašicu s logom regije sporta i logom pokrovitelja. Iz županijske i gradske zajednice poručuju kako će i u buduće nastaviti obilježavati značajne datume vezane uz sport i olimpizam poput Svjetskog dana sporta, Europskog tjedna kretanja, ali i vrlo popularan Hrvatski olimpijski dan. Sva ta obilježavanja uvijek uključuju i uključivanje najmlađih članova našeg društva.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja