Međimurje Press
Sport+

ODBOJKA NA PIJESKU – Kadetsko prvenstvo Hrvatske i 1. Hrvatska liga!

U petak 24. lipnja, na prekrasnim terenima KOP Vrapča održano je Kadetsko prvenstvo Hrvatske, za KOP Čakovec nastupile su Laura Frančić, Katja Obadić, Lucija Vidović i Franka Mesarić. Iako su djevojke odigrale dobro, ostavile solidan dojam, ali prvenstveno zbog toga što su sve osim Laure tek ove sezone počele trenirati na pijesku, porazom od KOP Festung Brod i KOP Banjole, oprostile su se od daljnjeg natjecanja. Ema Frančić našla se po prvi puta kao voditeljica ekipe.

Subota i nedjelja pak je bila rezervirana za seniorke, kad su odigrana čak šest kola prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Ema Frančić, Iva Bulović, Iva Hranilović, Jana Paljak, Inka Varga, Mailinda Vnuk, Klara Škvorc borile su se za bodove na 30 stupnjeva u hladu. Kad se uzmu sve okolnosti u obzir, rezultat koji su ostvarile naše djevojke, više je nego dobar.
Nakon odigranih šest kola  KOP Čakovec, nalazi se na odličnom trećem mjestu iza KOP Sigeta i splitskog KOP Žnjana. Pohvala svim igračicama na požrtvovnoj igri, unatoč paklenoj vrućini i podatku da je u jednom danu trebalo odigrati tri utakmice.  Posebno treba istaći Emu Frančić, koja je prvi dan u paru sa Ivom Bulović ostvarila sve tri pobjede, a drugi dan sa Klarom Škvorc dvije pobjede i jedan poraz. Početak sezone pokazao je veliku izjednačenost u kvaliteti klubova, što je rezultiralo niz kvalitetnih borbi. Prilog tome je i podatak da se osvajačice kupa nalaze na četvrtom mjestu, a na prvom mjestu je KOP Siget, kojeg je naša ekipa izbacila u istom natjecanju, prvi je na prvenstvenoj ljestvici. Očekuje nas vrlo neizvjestan nastavak prvenstva u 1. ligi u odbojci na pijesku, koje se nastavlja 29. 7. u Splitu.
Ivan Vabec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja