medjimurjepress@gmail.com

Odbojka na pijesku – PH za mlađe dobne kategorije PH

DVA ČETVRTA MJESTO ZA KOP ČAKOVEC NA KADETSKOM I JUNIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

Dva četvrta mjesta rezime je nastupa odbojkašica Kluba odbojke na pijesku Čakovec na Prvenstvu Hrvatske za mlađe dobne kategorije koje je proteklog vikenda bilo održano na terenima u zagrebačkom Jarunu. Čakovčanke su nastupale i kod kadetkinja i kod juniorki. Prve su na pijesak izašle kadetkinje i to u subotu 24. kolovoza.

Trener Ivan Vabec put Zagreba vodio je Emu Frančić, Mirjam Vargu, Laugru Frančić, Klaru Škvorc i Azru Jelenić. U konkurenciji deset klubova čakovečke igračice prvo su nastupale u Skupini C gdje su još bile Opatija, Čazma i Ivanec. Za prolazak u polufinale igračice Ivana Vabec osvojile su četiri boda. Prvo su s Opatijom remizirale 1:1, da bi taj omjer ponovile i sa Čazmom. Ključna dva boda stigla su u uvjerljivoj pobjedi protiv Ivanca 2:0. Polufinalni dvoboj donio je ogled protiv starih poznanica iz pulskog Žal Banjole. Istrijanke su bile bolje i slavile s 2:0. U dvoboju za treće mjesto opet su se susrele s Opatijom koju je u drugom polufinalu nadigrala osječka Retfala. Izabranice Ivana Vabeca nisu ponovile igru iz skupine te su se porazom od 0:2 na kraju morale zadovoljiti četvrtim mjestom.

Dan kasnije u nedjelju boje KOP Čakovec na juniorskom prvenstvu predstavljale su: Ema Frančić, Tija Budiša, Mirjam Varga, Laura Frančić i Azra Jelenić. Ovog puta Čakovčanke su bile u Skupini B sa Sigetom, Jarunom i Retfalom. Slično kao i dan prije uzele su četiri boda. Protiv Sigeta je bilo 1:1, nadigrale su Jarun 2:0 te remizirale s Retfalom 1:1. U Skupini B zatvorio se krug od tri ekipe s četiri boda; Čakovec, Siget i Retfala. Zbog boljeg omjera setova u polufinale su otišle Retfala i Čakovec. U borbi za finale Žal Banjole, koji je kasnije i osvojio prvo mjesto, je bio prejaki. Bilo je 2:0 za Puljanke. Dvoboj za broncu donio je ponovni sraz s Retfalom, ali slično kao i dan prije igračice Ivana Vabec nisu uspjele ponoviti igru iz skupine te su poražene s 2:0.

Nakon osvojena dva druga mjesta Vabec je izjavio: ” Osvojena četvrta mjesta su svakako uspjeh za igračice KOP Čakovec jer je ovogodišnje natjecanje mlađih dobnih skupina obilježilo veliki broj klubova i parova. Igralo se na sedam terena pa je Jarun doslovno vrvio od mladih natjecatelja. Druga značajka je podizanje kvalitete igre i to kod više klubova pa su o pobjedniku u više navrata odlučivale nijanse. Ipak ostaje mala tuga jer smo ove godine ostali bez medalje, a osvojili smo četvrta mjesta u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Zaista nas je samo mali korak dijelio do trećeg mjesta u sve tri konkurencije. Kako je praktički sezona pri kraju, ostaje samo još pojedinačni turnir u Vrapču, pred nama je analiza protekle sezone i izrada planova za slijedeću”, zaključio je Vabec.

TOMICA JAKOPEC

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*