Međimurje Press
Sport+

Odličan završetak sezone za čakovečke plivače!

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba stavili su točku na i još jedne plivačke sezone. Natjecanje u plivačkom kalendaru 2020./2021. završili su jako dobrim rezultatima i time nastavili uzlaznu putanju čakovečkog plivanja.

Posljednje i najvažnije natjecanje na kraju sezone, Prvenstvo Hrvatske u plivanju održano je u Zagrebu na 50 metarskom bazenu u Sveticama. Nastupilo je ukupno 35 klubova s plivačima koji su isplivali norme postavljene za nastup na Prvenstvu Hrvatske. Čakovečki plivački klub predstavljalo je ukupno 9 plivačica i plivača; Tin Furdi, Adam Šinjori, Fran Kovačec, Sven Furdi, Ema Medved, Marta Horvat, Meri Furdi, Sara Puklavec i Mario Beliga.

Ekipu je pod stručnim okom imao trener Goran Kolarić koji je objasnio kako su izgledala četiri plivačka dana u Zagrebu. „U jutro su se plivale kvalifikacije, a poslijepodne finala. Bilo je izrazito naporno i stresno, a povrh toga sparno i jako vruće vrijeme nije dobro utjecalo na natjecatelje. No, i u takvom ritmu i uvjetima naše cure i naši dečki smogli su snage i napravili dobre rezultate” izjavio je Kolarić i dodao kako je ovdje bila krema hrvatskog plivanja. „Samo najbolji od najbolji su bili na završnici, pa je već sam i plasman ovdje veliku uspjeh. No, mi smo otišli i korak dalje te poboljšali rezultate. U ukupnom poretku plivačice su zauzele odlično 16.mjesto dok su plivači zauzeli 22.mjesto” objasnio je čakovečki trener i poručio kako se nastavlja kontinuitet rasta rezultata u Čakovcu. „Nismo bili prepoznati kao neka plivačka sredina, ali smo dokazali da se s puno kvalitetnog rada može parirati većim gradovima s puno boljom plivačkom infrastrukturom” smatra Kolarić.

Za plivačice i plivače ČPK-a sada slijedi zasluženi odmor koji će trajati tjedan dana, nakon čega kreću pripreme za novu sezonu.

Rezultati u finalima

1.dan

Marta Horvat – 6.mjesto u disciplini 200m mješovito

Meri Furdi – 11.mjesto u disciplini 200m slobodno

Juniorska štafeta 4x100m mješovito mix – 6.mjesto

2.dan

Tin Furdi – 7.mjesto u disciplini 50m slobodno

EmaMedved – 13.mjesto u disciplini 200m leđno

Marta Horvat – 5.mjesto u disciplini 200m leđno

Meri Furdi – 8.mjesto u disciplini 50m slobodno

3.dan

Mario Beliga – 15.mjesto u disciplini 200m leptir

Mlađe juniorska štafeta 4x100m slobodno – 9.mjesto

4.dan

Tin Furdi – 6.mjesto u disciplini 100m slobodno

Ema Medved- 9.mjesto u disciplini 100m leđno

Marta Horvat – 6.mjesto u disciplini 100m leđno

Meri Furdi – 5.mjesto u disiplini 100m slobodno

Meri Furdi – 11.mjesto u disciplini 400m slobodno

Mlađe juniorska štafeta 4x100m slobodno – 11.mjesto

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja