ODLIČNI REZULTATI ČAKOVEČKIH GIMNASTIČARA

12 MEDALJA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU, OD TOGA  5 ZLATA

GK“Marijan Zadravec –Macan“ i  Nacionalni gimnastički centar  “Aton“„  još jednom su se pokazali kao vrsni organizatori ,odličnom organizacijom državnog  prvenstva  i završnice KUP-a Hrvatske na koje se plasiralo više od 400-ak gimnastičara i gimnastičarki iz 26 klubova.   Nastupale su sve kategorije osim muških seniora i juniora-međunarodni program.

Ovo je novi rekord u broju natjecatelja koji su izborili pravo nastupa i to je pravi pokazatelj da su potezi koje je vukao HGS bili u pravom smjeru. Hrvatska gimnastika ima se čime pohvaliti i nema razloga za brigu u budućnosti.

Na natjecanju nastupili su i čakovečki gimnastičari koji su ostvarili i više nego zapažene rezultate.

U subotu su nastupali natjecatelji-ke na državnom prvenstvu dok je završnica KUP-a Hrvatske bila na rasporedu u nedjelju.

Prvog dana natjecanja najuspješnija je bila kadetkinja Lea Ružić koja se okitila sa 3 zlata (višeboj,greda i dv.ruče), a posebno veseli pobjeda u višeboju gdje je drugoplasiranu konkurenticu pobijedila sa više od 2 boda razlike. Lei je ovo bio prvi nastup u toj kategoriji. Juniorka Sabina Hegeduš također je vrlo dobro nastupala ( pogotovo uzevši u obzir da je to prvi nastup nakon ozlijede) te je osvojila  2.mjesto na gredi.

Ana Sambolec nastupila je u kategoriji mlađih juniorki gdje je osvojila 2.mjesto u višeboju i na gredi te treće na preskoku. Luka Sedmak u kategoriji mlađih juniora osvojio je dvije bronce ( tlo i preča), a junior  David Đuran osvojio je srebro u višeboju na KUP-u Hrvatske.

U nedjelju na završnici KUP-a Hrvatske odlične su bile Linda Lepir koja je osvojila zlato u kategoriji mlađih juniorki  ispred klupske kolegice srebrne Lune Sakač koja joj se opasno približila na 0,25 boda zaostatka. Paris Posavec odlično je odradio višeboj u kategoriji kadeta te se sa prednošću od 0,7 bodova osvetio za prošlu godinu i osvojio prvo mjesto. Nažalost Lovro Đud sudačkom greškom na ručama nije uspio ponoviti prošlogodišnji rezultat, te je na kraju zauzeo nezasluženo peto mjesto. Iako je sudac na ručama na kraju priznao grešku , rezultat se nije smio mijenjati jer je ocjena već bila verificirana.

U kategoriji juniorki  nastupile su i Dolores Lovrenčić (26.mjesto) i Alma Rušnjak (32.mjesto).

Posebne zahvale idu svim trenerima kluba, zaposlenicima Atona, roditeljima koji su stvarno organizirali natjecanje na najvišoj mogućoj razini o čemu govore pohvale i zahvale praktično svih klubova.

Posebno zahvaljujemo našim sponzorima i donatorima, kao i Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu te općini Nedelišće na pruženoj potpori u organizaciji ovog velikog eventa.

Dvorana je izgledala kao da je natjecanje svjetskog kupa, obrada podataka identična kao na svjetskom kupu, dvorana za zagrijavanje kao na svjetskom kupu.

Naravno da se nametnulo logično pitanje – koje natjecanje višeg ranga će se organizirati u Međimurju? Odgovor je bio tajanstven – u pripremi je nešto veliko!

Nakon natjecanja predsjednik HGS-a rekao nam je:

”Ovo državno prvenstvo pokazalo je da gimnastika sve više dobiva na popularnosti diljem cijele Republike Hrvatske. Rekordan broj natjecatelja i natjecateljki u svim programima dokazuje kako raste i interes djece za bavljenje ovim atraktivnim sportom. Svakako da su tome doprinijeli odlični rezultati koje postižu naši vrhunski gimnastičari i gimnastičarke na Svjetskim kupovima, Europskim i Svjetskim prvenstvima, te Olimpijskim igrama, ali i značajnije medijsko praćenje ovog sporta koji to svojim rezultatima i zaslužuje.

Čestitke organizatoru GK ”Marijan Zadravec Macan” na odličnoj organizaciji ovog prvenstva, a posebna zahvala gimnastičkim entuzijastima i trenerima u svim klubovima na predanom i kvalitetnom radu koji doprinosi popularizaciji gimnastike, stvaranju kvalitetnih gimnastičara, te održavanju  kontinuiteta vrhunskih rezultata.

I ovo Državno prvenstvo dokazalo je da gimnastika ima svoju lijepu perspektivu i budućnost.”

(M.Vukoja)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*