Međimurje Press
Sport+

Održan 24. Međimurje Open

U dvorani Graditeljske škole Čakovec održano je 24. izdanje tradicionalnog turnira Međimurje Open, jednog od najjačih hrvatskih karate turnira. Uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i odličnu organizaciju članova Karate kluba Globus Čakovec pod vodstvom predsjednika Mladena Vizingera, turnir je okupio 402 natjecatelja.

Iako je ovogodišnje natjecanje održano sa znatno manjim brojem sudionika jer je turnir prijašnjih godina okupljao više od 1000 natjecatelja iz raznih zemalja svijeta, karatisti podijeljeni u 6 skupina natjecali su se u katama i borbama u svim dobnim kategorijama.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je predsjedniku i članovima Karate kluba Globus Čakovec što su se odvažili suočiti s izazovima organizacije kako bi Međimurje i ove godine potvrdilo svoju poziciju u vrhu hrvatskog sporta.

“Ova godina posebna je za karate u Hrvatskoj jer obilježavamo 50 godina rada Hrvatskog karate saveza. Unatoč tome što su i naše aktivnosti smanjene zbog pandemije koja nas je zahvatila, Međimurje Open i vrijedni članova Karate kluba Globus Čakovec potvrda su da je našem sportu zagarantirana svijetla budućnost.“, istaknuo je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Turnir je otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, a otvorenju su nazočili i tajnik Hrvatskog karate saveza Luka Požgaj, predsjednik Saveza borilačkih sportova Međimurja Adriano Marciuš i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić.

(eg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja