Međimurje Press
Sport+Udruge

Održan Kup Grada Čakovca u pikadu za slijepe i slabovidne osobe!

Glavni nositelj sportskih aktivnosti za slijepe i slabovidne osobe u našoj županiji je Sportska udruga “Zrinski” koja se priključila obilježavanju Dana Grada Čakovca.

 

Minule subote članovi udruge drugu godinu za redom organizirali su i bili domaćini pikado natjecanja Kup Grada Čakovca za slijepe i slabovidne osobe. Osim ekipe domaćina predstavili su se još gosti iz Karlovca, Zagreba, Bjelovara i Varaždina. Kako je objasnio predsjednik Sportske udruge slijepih “Zrinski” Nenad Štrek, za članove udruge ovo je više od običnog natjecanja. „Osim što se natječemo koristeći elektronički pikado namijenjen slijepim i slabovidnim osobama međusobno se družimo, razgovaramo o različitim problemima, ali i o načinu kako te probleme riješiti. Ovakva natjecanja ujedno su prilika da se naši članovi uključe u aktivnosti, ali i pokažu rezultate svog treninga“, izjavio je Štrek.

Na turniru je sudjelovalo preko 30 natjecatelja, a samo natjecanje protegnulo se na cijeli dan. Kada su se zbrojili ukupni rezultati, u kategoriji 301 obični izlaz najbolji su bili članovi udruge „4 rijeke“ iz Karlovca, dok su Čakovčani bili drugi. Treće mjesto pripalo je Zagrepčanima.

Kup Grada Čakovca održan je u prostoru Udruge slijepih u Ulici Kralja Tomislava, a iz Sportske udruge slijepih zahvalili su svima na podršci, posebice Gradu Čakovcu. Članovi ekipe “Zrinski” redovito sudjeluju i na nacionalnim natjecanjima u pikadu za slijepe i slabovidne osobe, a na kojima kontinuirano ostvaruju odlične rezultate pa nerijetko uzimaju i titule prvaka države. Na čakovečkom natjecanju tako su već najavili novi lov na medalje.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja