Međimurje Press
Sport+

Održana završnica PH u kuglanju za slijepe i slabovidne!

U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih u Zaprešiću i Zagrebu je 23. i 24. travnja održana završnica 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne

Završnica je održana u kuglani u Zaprešiću, te u kuglani Grmoščica u Zagrebu.

Nastupilo je 26 kuglača i kuglačica iz sedam klubova, koji su se na završnicu prvenstva plasirali kroz kuglačku ligu u sezoni 2021/2022.

Na pojedinačnom PH dodijeljeni su pehari i medalje za ekipne pobjednike kuglačke sezone, a prvo mjesto osvojio je Sportski klub slijepih Zagreb. Drugo mjesto osvojio je Sportski klub slijepih Rijeka, dok su treći bili kuglači iz Športske udruga slijepih “Svjetlost” iz Osijeka.

Najbolji u 2 x 120 hitaca po kategorijama bili su Enver Jusić (SKS Zagreb) u B1, Ivica Ferenčić (ŠUS Podravina) u B2, te Duško Božić (ŠUS Svjetlost iz Osijeka) u B3.

Kod kuglačica u B2 žene je najbolja bila Marija Vidmar iz SKS Rijeka, a u kategoriji B3 Ruža Markešić iz SKS Zagreb.

Dodajmo kako je Ivica Ferenčić postavio novi hrvatski rekord u 1×120 hitaca u B2 kategoriji (771), dok je Duško Božić u oba dana PH imao 1501 srušeni čunj, što je odličan prosjek od 750 čunjeva u dva nastupa.

U dva nastupa na kuglani u Zaprešiću i kuglani Grmoščica postignuti su vrlo dobri rezultati koji su pokazatelj dobre forme igrača uoči predstojećeg 21. IBSA Europskog prvenstva koje će se održati krajem svibnja u Apatinu u Srbiji.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja