Međimurje Press
Sport+

Olimpijski dan obilježen u Šenkovcu

Sportska karavana koja obilježava međunarodni Olimpijski dan stigla je i u Šenkovec

Nakon što je olimpijski dan obilježen u vrtićima u Nedelišću i Čakovcu s olimpijskim duhom i važnošću bavljenja sportom bili su upoznati polaznici vrtića Vrapčić. Naime, Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije sa svojim partnerima Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan i Zajednicom sportskih udruga Čakovca s vrtićarcima obilježava Međunarodni Olimpijski dan.

Obilježavanje dana dio je projekta kojeg financira Hrvatski olimpijski odbor, a u Međimurju je usmjeren najmlađima. I u šenkovečkom Vrapčiću stvorena je vesela, razigrana i sportska atmosfera. Luka Prprović, trener u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan pripremio je zanimljiv polusatni program koji je uključivao zagrijavanje, elemente atletike i gimnastike, poligon te rastezanje.

Šestogodišnji Jakov Jakopec kazao je kako je bilo baš super. „Trener Luka je odličan. Najbolje mi je bilo dok smo morali trčati kao medvjedi, i po rukama i po nogoma“ izjavio je Jakov. S vježbanjem je bila oduševljena i petogodišnja Eva Petković koja je rekla kako bi htjela postati gimnastičarka.

Upravo je poticanje na bavljenje sportom ključni dio obilježavanja Olimijskog dana, a u Vrapčiću se redovito bave sportom. „Mi svaki dan imamo jutarnje vježbanje, a ovakve sportske aktivnosti su nam dodatni plus. Mogu reći da smo danas doživjeli pravi olimpijski duh jer se nije gledalo tko će biti prvi ili zadnji već da svi sudjeluju“ poručila je odgojiteljica Ružica Benčić.

Oduševljenje se vidjelo na svakom koraku, a to je potvrdila i ravnateljica Vrapčića Melita Pergar. „Svi su se aktivno uključili, i oni stariji i oni najmanji polaznici vrtića. Bilo je fantastično i nadam se da ćemo nastaviti suradnju“ kazala je Pergar.  Olimpijski dan se obilježava 23. lipnja kao spomen na 1894. i osnivanje Međunarodnog olimpijskog odbora te donošenje odluke o održavanju modernih olimpijskih igara. Prvi Olimpijski dan je obilježen 1948. u devet država, a danas se obilježava u više od 145 zemalja svijeta na svim kontinentima. Svi vrtići koji su sudjelovali u obilježavanju Olimpijskog dana od HOO-a su primili na dar i prigodne slikovnice.

Tomica JAKOPEC

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja