Međimurje Press
Sport+

Otvoren “World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022”

Prigodnom svečanošću u dvorani II zagrebačkog Doma sportova otvoren je “World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022”, jedno od najvećih natjecanja u paraboćanju ove godine u svijetu.

Zagreb je domaćin jednog od samo pet interkontinentalnih natjecanja ove godine u svijetu, rang iznad su Svjetski kupovi, kojih će ove godine biti tri, dok će na koncu godine biti i Svjetsko prvenstvo u Rio de Janeiru.

Zagreb, 03.04.2022. – Sveèano otvaranje “Zagreb 2022 World Boccia Challengera”, jednog od najveæih svjetskih natjecanja u paraboæanju. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

U Domu sportova će nastupiti 68 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta, a hrvatske boje branit će 10 boćara.

Boćari će se natjecati u pojedinačnoj, ekipnoj, te konkurenciji parova podijeljeni u četiri kategorije prema stupnjevima oštećenja. Natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji traju od ponedjeljaka do četvrtka, dok su 8. i 9. travnja na rasporedu  natjecanja u ekipnoj konkurenciji i parovima.

“Zagreb je po drugi puta domaćin jednog velikog internacionalnog turnira u boćanju. Prije tri godine bio je to europski turnir, a sada su nam stigli natjecatelji iz cijelog svijeta. Nažalost, posljednje dvije godine nije bilo turnira zbog epidemije koronavirusa,” kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) koji je i službeno otvorio ” World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022″.

“Ovo je veliki uspjeh i priznanje za hrvatsko paraboćanje i za hrvatski paraolimpijski sport ,” dodao je Kovačić.

Predsjednik Hrvatskog saveza boćanja osoba sa invaliditetom Damir Juren još jednom je ponovio kako je ovo sasvim sigurno najveće paraboćarsko natjecanje koje je organizirano u Hrvatskoj poželjevši svim natjecateljima što više uspjeha.

Izaslanik predsjednika Vlade, te posebni savjetnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić istaknuo je kako je za boćanje potrebna preciznost, ali i sreća poručivši svim natjecateljima da uživaju u natjecanju, ali i u Zagrebu.

Saborska zastupnica Ljubica Lukačić istaknula je važnost bavljenja sportom poručivši kako je raduje kada se osobe s invaliditetom bave sportom jer “baviti se sportom znači voditi i zdrav život”, kazala je Lukačić poželjevši ukrajinskoj delegaciji što brži prekid rata u njihovoj domovini.

U ime Grada Zagreba prisutnima se obratila Marina Bakula Anđelić.

“Svi ste vi pobjednici bez obzira na vaše rezultate,” poručila je Bakula Anđelić poželjevši natjecateljima dobrodošlicu i sportski uspjeh.

Hrvatske boje branit će Dora Bašić (BK “Dan” ZOSI, Slavonski Brod), Martin Frković (BK OSI DDZ “Željko Klepač”-URIHO, Zagreb), Luka Wagner (BK OSI DDZ “Željko Klepač”-URIHO, Zagreb), Marko Turković (BK OSI “Marijan Dobrinčić”, Velika Gorica), Monika Hace (BK “Nada”, Požega), Marko Arambašić (BK OSI DDZ “Željko Klepač”-URIHO, Zagreb), Dora Lovrić (BK OSI “Sv.Duje”, Split), Davor Komar (BKOSIŽ “Istrijana”, Pula), Anamaria Arambašić (BK OSI DDZ “Željko Klepač”-URIHO, Zagreb), te Silvana Strunjak (BK OSI DDZ “Željko Klepač”-URIHO, Zagreb).

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja