Međimurje Press
Sport+

Otvorene prijave

Ublažavanjem epidemioloških mjera, brzo se počeo puniti kalendar utrka pa se tako od danas možete prijaviti za peto izdanje Vertikalnog lica Platka koje će se održati u nedjelju, 28. kolovoza.

Ovaj sportski događaj svake godine nudi prave „poslatice“ za ljubitelje trail trčanja i biciklizma.

Organizatori su ove godine pripremili tri trkače staze – Laganini 9ku koja je kros staza te će privući one koji su krenuli s treniranjem trčanja, ali će biti i pravi užitak za „cestovnjake“, koji će gradsku vrevu zamijeniti prirodom. Staza je osmišljena na način da obilazi sve atrakcije RSRTC Platak.

Za one koji se ne ustaju iz kreveta za „tako malo“ kilometara, tu je Taman 17ka. Svi koji se boje uspona na vrh Radeševa, mogu odahnuti jer je ove godine taj dio izmjenjen te da je staza trčljiva u svim dijelovama. Natjecatelji će proći od Platka, podno Snježnika kroz preksrasnu livadu Lazac te se kroz Srebrna vrata doći ispod Guslice nakon čega ide strmiji dio do livade Pribeniš i povratak u cilj. Za one najspremnije tu je, kako i sam naziv kaže AdrenalINA, jer je za tu stazu potrebno dodati malo goriva. Svi koji ju završe osim zadovoljstva dobivaju i 2 ITRA boda. Natjecatelje čeka 29 kilometara ukupnog uspona 1600 metara, dinamičnog i zahtjevnog terena. Nagrade slijede u obliku prekrasnih pogleda i ambijenta te osmjeha i druženja u cilju. Sve detalje o stazama možete pogledati na web stranici Sva lica Platka.

XCO je prošle godine privukao najveći broj biciklista do sada, a organizatori kažu da im je  ove godine cilj, naravno premašiti ga! Pozovite prijatelje, konkurenciju, poznanike, rodbinu kako bi odmjerili snage u 5 krugova, nekom pakla, nekom opuštanja, ali svima garantirane čiste zabave. Utrka je i u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza. Kako bi osigurali puni startni paket u kojem dobivate majicu, lončić utrke, poklone sponzora, ručak, finišersku medalju i sve što podrazumijeva kvalitetna organizacija utrke, prijavite se što prije na stranici https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1622, a aktualne informacije možete pratiti i na facebook događaju Vertikalno lice Platka 2022.

Ako vam je potrebna dodatna motivacija, ove godine najuspješnije očekuju bogate nagrade koje su osigurali INA d.d., Keind sport, Iglu šport, Dogma socks, brend Pero, Ekolife natura Hrvatska, Erste banka i JGL d.d.

U suradnji sa Sveučilištem u Rijeci te Studentskim sportskom društvom Nautilus putem sufinanciranja studentskih projekata Studentskog centra Rijeka i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci svim studentima koji studiraju u Rijeci omogućeno je besplatno sudjelovanje uz pravovremenu prijavu.

Barbara Gržetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja