Otvoreno 39. Svjetsko ribolovno prvenstvo za klubove

U Parku Mladosti u Prelogu, prigodnom svečanošću otvoreno je 39. Svjetsko ribolovno prvenstvo za klubove. Organizatori ovog prvenstva, koje je okupilo ekipe iz trideset zemalja svijeta su Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije te Hrvatski športsko ribolovni savez, uz veliku pomoć Grada Preloga i Međimurske županije.

U Park Mladosti u Prelog, ribolovci iz trideset zemalja svijeta stigli su u pratnji članica Mažoretkinja Grada Preloga te malih nogometaša Nogometnog kluba Mladost Komet iz Preloga, a glazbom su ih pratili članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga. U programu otvorenja nastupio je Mirko Švenda Žiga.

Prigodnim su riječima sportske ribolovce iz cijelog svijeta pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza gospodina Vladimir Sever i predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije te predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja Zoran Pfeifer.

Samo je natjecanje otvorio predsjednik Međunarodne federacije sportskog ribolova na slatkim vodama gospodina Claudio Matteoli, u pratnji predsjednika Tehničke komisije Međunarodne federacije sportskog ribolova na slatkim vodama Rolanda Marcqa te glavne tajnice Međunarodne federacije sportskog ribolova na slatkim vodama Barbare Durante.

Ovo je već peto svjetsko prvenstvo u prošlih nekoliko godina koje se organizira na području Međimurske županije, čime se Međimurje upisalo na svjetsku kartu kao jedna od najboljih destinacija sportskog ribolova. Samo će se natjecanje održati u subotu i nedjelju na natjecateljskoj stazi, koja je pripremljena uz kanal Hidroelektrane Čakovec.

Hrvatske boje na ovom prvenstvu brane članovi Športsko ribolovnog društva Klen iz Svete Marije.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*