Međimurje Press
Sport+

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraatletici!

U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Spektra atletskog kluba za osobe s invaliditetom, na stadionu SRC Veruda – Uljanik u Puli u subotu 22. i nedjelju 23. travnja ove godine bit će održano 26. Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u paraatletici.

Prijavljeno je 147 paraatletičara iz devet europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Sam termin natjecanja omogućuje natjecateljima postizanje kvalifikacijskih normi za Svjetsko prvenstvo u paraatletici koje će biti održano u srpnju ove godine u Parizu, te kvalifikacijskih normi za Paraolimpijske igre Pariz 2024.

Na natjecanju će nastupiti devet (od deset) hrvatskih paraolimpijaca iz Tokija: osvajači paraolimpijskih odličja, srebrni bacači diska Ivan Katanušić (F64) i Velimir Šandor (F52), brončani u bacanju kugle Deni Černi (F33) i brončana u skoku u dalj, inače trostruka osvajačica paraolimpijskih odličja, Mikela Ristoski (T20).

Na startnoj listi nalaze se i višestruki osvajač paraolimpijskih, svjetskih i europskih odličja u skoku u dalj Zoran Talić (T20), aktualni europski prvak u bacanju kugle Miljenko Vučić (F11), bivši europski prvak u bacanju kugle Matija Sloup (F40), kopljaš Vladimir Gašpar (F41) i kuglaš Marijan Presečan (F53).

Cjelokupnu startnu listu moguće je pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom.

Početak natjecanja u subotu je u 12 sati, a službeno otvaranje natjecanja predviđeno je u 13:45 sati. Natjecanje u nedjelju kreće u 10 sati.

Foto: HAS

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja