Međimurje Press
Sport+

Ove godine potpuno drukčije izdanje Zagreb Advent Runa

Omiljena kostimirana utrka za cijelu obitelj Zagreb Advent Run poziva vjerne ljubitelje trčanja na zajedničko obilježavanje pete godišnjice. Ovogodišnje izdanje utrke zamišljeno je kao trodnevno događanje u potpuno novom formatu prilagođenom epidemiološkoj situaciji. Stoga će kostimirani sudionici imati priliku otrčati svoju dionicu po izboru, u manjem broju s prijateljima, članovima obitelji i kućnim ljubimcima. Utrka će se održavati kroz tri dana od 18. do 20. prosinca. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na internetskoj stranici utrke www.zagrebadventrun.hr/.

Službeni start utrke neće se održati na način kao prijašnjih godina, kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu. S ciljem maksimalne zaštite sudionika, ZAR-ovci samostalno biraju duljinu i rutu utrke, a konačan cilj bit će tradicionalno ispred hotela The Westin Zagreb, gdje će sudionici utrke moći nakon ulaska u cilj predignuti službene ZAR 2020 majice i zaslužene medalje.

Globalna pandemija koronavirusa promijenila je svakodnevicu građana te način funkcioniranja gotovo svakog društvenog sektora, a trkačke utrke nisu iznimka. Unatoč velikoj želji da se ZAR 2020 održi kao i prethodnih godina u brojnijem i veselijem izdanju, zdravlje naših sudionika svakako nam je na prvome mjestu. Stoga smo odlučili nastaviti tradiciju održavanja ove utrke, ali u formi prilagođenoj trenutnoj epidemiološkoj situaciji imajući na umu maksimalnu sigurnost svih sudionika utrke“, najavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i jedan od organizatora utrke.

Organizatori utrke, tvrtke Millenium promocija i Run Croatia, pozivaju građane da otrče ovogodišnji Zagreb Advent Run u odabranim kostimima te mole sudionike da se okupljaju u manjim grupama, imajući na umu zaštitu svojih obitelji i prijatelja.

Zagreb Advent Run se prometnuo u jednu od najmasovnijih adventskih utrka u Europi. Ove godine je pandemija koronavirusa promijenila sve planove koje smo imali za obilježavanje pete godišnjice utrke. Ipak, svjesni neizmjerne želje građana da u 2020. godinu unesemo poznato ZAR-ovsko veselje i adventsku atmosferu, odlučili smo se za modificiranu verziju utrke te pozivamo sve sudionike da i ove godine uživaju u pozitivnoj ZAR-ovskoj energiji“, naglasio je Berislav Sokač, jedan od organizatora utrke te idejni začetnik Zagreb Advent Runa.

Kao i svake godine, i ovogodišnji ZAR ima svoj humanitarni aspekt. Ovoga puta svi sudionici ZAR-a pozvani su poduprijeti rad Zaklade Ana Rukavina. Zaklada je osnovana u spomen na preminulu novinarku Anu Rukavinu, koja je javnosti uputila jednu veliku želju – onu za životom. Svoj rad Zaklada temelji upravo na toj želji te putem humanitarne akcije „Želim život” prikuplja sredstava koja omogućavaju rad i djelovanje Zaklade te osiguravanje pomoći hematološkim bolesnicima diljem Hrvatske. Tijekom prosinca bit će otvorena humanitarna telefonska linija na koju se mogu javiti svi zainteresirani, a organizatori ZAR-a pozvat će i sve sudionike utrke da se uključe i uoči blagdana podrže ovu hvalevrijednu akciju.

Drago nam je da smo ovogodišnji partner utrke Zagreb Advent Run. Zajedničkim nastojanjima te plemenitošću naših građana i na ovaj način možemo osigurati sredstva potrebna za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija“, istaknula je gđa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Ružica Herceg

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja