Međimurje Press
Sport+

Ove subote, 5. lipnja u centru Čakovca!

NAJDUŽA GIMNASTIČKA ŠPAGA U ŠEST HRVATSKIH GRADOVA

Nesvakidašnji sportski događaj očekuje nas ove subote, 5. lipnja u čakovečkom centru. Kao najava Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku u šest hrvatskih gradova, između kojih i u Čakovcu, točno u podne gimnastičari, sportaši i rekreativci poredat će se jedan za drugim u položaj gimnastičke špage.

Sportski direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Vukoja kazao je kako iza projekta „Najduže špage” stoji Hrvatska turistička zajednica.

„Svjetski kup u Osijeku je postao jedan od najznačajnijih međunarodnih sportskih događaja koji se svake godine održava u Hrvatskoj. Budući da je sport dokazano najbolji ambasador Lijepe naše, inicijativu iz grada na Dravi podržali su kreatori hrvatske turističke politike” izjavio je i dodao kako će osim u Čakovcu, u subotu u 12 sati špaga biti napravljena i u Osijeku, Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci i Čakovcu.

Namjera je izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji ne mogu napraviti špagu mogu stati u raskoračni stav. Vukoja je rekao kako će se špaga protezati od Starog grada Zrinski preko Trga republike, Ulice Kralja Tomislava pa do Franjevačkog trga.

„Pomoći će nam i naši prijatelji iz drugih čakovečkih i međimurskih sportskih klubova čiji članovi će nam se pridružiti. Želimo napraviti najdužu špagu u Hrvatskoj i pokazati da Čakovec i Međimurje nisu bez razloga Europski grad i Europska regija sporta” izjavio je te dodao kako pomoći mogu i građani. „Svatko tko se u subotu oko podneva nađe u centru gradu može se priključiti. Morat će se samo prijaviti na naš prijavni stol i biti dio ljudske špage” ističe Vukoja.

Kako je objasnio cijeli će događaj biti sniman i fotografiran te će se napraviti reportaža u nacionalnim medijima. Zbog toga što projekt sufinancira Hrvatska turistička zajednica mora se znati točan broj sudionika, odnosno trebaju se dostaviti točni podatci o svakom sudioniku. Dužinom trase bit će postavljen razglas, kako zbog atmosfere, tako i zbog animiranja i koordinacije sudionika. Okupljanje počinje u 11 sati, a sama špaga bit će napravljena točno u podne. Projekt čakovečke najduže špage podržavaju Muzej Međimurja, Turistička zajednica Grada Čakovca te gradska i županijska sportska zajednica. Kako je to izgledalo prijašnjih godina u Osijeku možete vidjeti na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=chWtc0ZFG-c

Sportski direktor

Mario Vukoja

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja