Međimurje Press
Sport+

Paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio deveto mjesto u kvalifikacijama Crossa!

Hrvatski snowboarder Bruno Bošnjak (38) osvojio je deveto mjesto u kvalifikacijama discipline Cross na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu i u ponedjeljak će nastupiti u četvrtfinalu.

U kvalifikacijama kategorije LL1 sudjelovalo je 15 snowboardera i svi su izborili plasman u četvrtfinale gdje je bilo mjesta za 16 najboljih, no u prvom krugu natjecanja je bilo važno izboriti što bolju poziciju uoči sutrašnjeg nastupa.

U četvrtfinalu će, naime natjecatelji biti podijeljeni u četiri skupine iz koje će po dvojica najboljih nastaviti natjecanje u polufinalu.

Snowboarderi su imali po dvije vožnje, a gledao se najbolji rezultat.ž

Peking, 06.03.2022 – Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak tijekom kvalifikacijske utrke u disciplini cross snowboard na Paraolimpijskim igrama Peking 2022.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Bošnjak, koji je rođen u Zagrebu, a no već skoro 30 godina živi u Linzu, je u prvom nastupu napravio grešku i nastup završio s vremenom 1:12:73. U drugoj vožnji je bio tri sekunde brži, no zadržao je devetu poziciju.

Najbrži je bio Kanađanin Tyler Turner (1:04.24), drugo mjesto je zauzeo Kinez Zhongwei Wu (1:05:03), dok je Amerikanac Mike Schultz bio treći (1:05.73).

“Prvu vožnju sam dobro startao, ali sam napravio grešku i skoro ispao sa staze, jedva se spasio. Druga vožnja je bila puno bolja, u skokovima sam dalje letio, bio sam puno brži, ali sam ostao na devetoj poziciji,” kazao je Bošnjak koji je prije četiri godine u Pjongčangu osvojio broncu u disciplini banked slalom. Bila je to prva medalja za Hrvatsku u povijesti na zimskim POI.

“Sutra je novi dan, karte se ponovo miješaju. Ovaj rezultat je solidna baza i vidjet ćemo što će biti sutra,” dodao je Bošnjak koji će u četvrtfinalu nastupiti u skupini s pobjednikom kvalifikacija Kanađaninom Turnerom, te Nizozemcem Chrisom Vosom koji je bio osmi.

Na Bošnjakov nastup osvrnuo se i njegov trener Stipe Tomljanović.

“Zadovoljan sam njegovim nastupom, imao je grešku u prvoj vožnji što je popravio u drugom nastupu. Konkurencija je iznimno jaka, pojavili su se i Kinezi koje nismo vidjeli dvije godine. Vidjet ćemo kako će biti u četvrtfinalu,” kazao je dodavši: “Vremenski uvjeti su dosta promjenljivi, vrlo brzo se mijenja temperatura. Ogromna je razlika između prve i druge vožnje. Prva je bila vrlo brza, u druga je usporavala, znači idu promjene voskova. Dajemo sve od sebe kako bi napravili što bolji rezultat.”

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja