medjimurjepress@gmail.com

Paraolimpijci se kroz online radionice pripremaju i za vrijeme karantene

Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) u okviru priprema za Paraolimpijske igre u Tokiju 2021. godine, pokrenuo je za sve svoje sportaše i trenere malo drugačiju seriju „priprema“ tj. «online» radionica s posebnim naglaskom na marketinško-komunikacijske aktivnosti. U protekla tri tjedna kroz jednosatne edukacije raznih marketinških stručnjaka, paraolimpijci su direktno iz svojih domova imali pristup edukacijama i time dobili poglede u nove dimenzije svog sportskog života. Teme su bile: kreiranja osobnog brenda, vođenja društvenih mreža i objašnjavanju razlike između donacija i sponzorstava.

Mi sportaši se često fokusiramo samo na sport i pokušavamo sve ostalo staviti sa strane. Međutim, u ovoj situaciji to nije moguće jer sve ovo što se događa oko nas je puno više od sporta. Na nama je velika društvena i moralna odgovornost da sada ostanemo doma i usporimo širenje virusa, a aktivnosti kao što su radionice za dodatno usavršavanje znanja o komunikacijskim aspektima našeg bavljenja sportom svakako će nam pomoći u karijeri. Za takve stvari često ne stignemo izdvojiti vremena, ali se pokazuju kao izrazito bitne za razvoj svakog sportaša pojedinačno, ali i cjelokupnog paraolimpijskog pokreta» – izjavio je paraolimpijac Ivan Mikulić.

Pandemija, izolacija i odgoda Olimpijskih te Paraolimpijskih igara promijenili su svakodnevicu svih hrvatskih sportaša, a pogotovo onih koji su svoju formu tempirali upravo za Tokio 2020. Hrvatski paraolimpijski odbor je sukladno tome napravio promjene u planiranim aktivnostima te je dodatno vrijeme iskoristio za pružanje sadržaja koji će svima biti od velike koristi u budućnosti.

U vrijeme kada cijeli svijet nema priliku trenirati u normalnim uvjetima, izrazito je bitno biti u kontaktu sa sportašima kako bi se što jednostavnije prilagodili novim i nepoznatim okolnostima. Ovo vrijeme karantene bitno je za naše paraolimpijce iz više aspekata, a osim održavanja fizičke forme ovo je i prilika da svaki sportaš iskoristi vrijeme i za radi na sebi. Upravo zato smo pokrenuli online edukacije na marketinško-komunikacijske teme te je odaziv sportaša zadivljujući. U razgovoru sa sportašima došli smo i do zaključka kako bismo ovakve aktivnosti mogli uvesti i u naš godišnji plan, budući da su se ponuđene teme i predavači pokazali kao pun pogodak.” – izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Filip Mott

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*