Međimurje Press
Sport+

Paraplivači Natatora najuspješniji na ekipnom PH

Na zagrebačkom bazenu Svetice održano je 13. izdanje Zagreb Para Swiming Open 2022. i III. otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju na kojem su dominirali natjecatelji iz zagrebačkog Natatora.

Na natjecanju je nastupilo više od 150 paraplivača i paraplivačica iz 16 ekipa iz četiri zemlje, Slovenije, Srbije, Slovačke i Hrvatske.

Paraplivači Natatora su bili najbolji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji i to u otvorenoj konkurenciji, te u poretku za PH.

Kod plivača Natator je slavio sa 9.089 bodova, drugi je bio splitski Cipal (5.303), dok je treće mjesto u otvorenoj konkurenciji zauzelo Velenje (5.184), a u poretku za PH zadarska Jadera (3.639).

Natator je bio najbolji i u ženskoj konkurenciji pobijedivši sa 10.415 bodova. Vinkovačka Cibalae je bila druga (2.064), dok je treće mjesto zauzela varaždinska Vidra (1.985).

Svakako najznačaniji rezultat natjecanja isplivala je hrvatska paralimpijka i sudionica nedavnog Svjetskog prvenstva u Portugalu Paula Novina koja je na 200 mješovito otplivala peto vrijeme na svjetskim rang listama (2:59.68) i s tim bi rezultatom bila druga na nedavnom na Madeiri. Pobijedila je i na 50 m slobodno, 100 prsno, 100 slobodno.

“Dodajmo kako je Karlo Knežević na 400 m slobodno otplivao vrijeme 5:22.00 koje je jako blizu norme za svjetsko prvenstvo koje je bilo na Madeiri, a lako je moguće da će mu to biti norma za SP iduće godine. Članovi juniorske reprezentacije su pokazali daljnji napredak u rezultatima što je pokazatelj da se dobro radi i da je novi sustav koji smo pokrenuli lani već sada dao rezultate,” istaknuo je izbornik Igor Berislavić.

Ovogodišnje izdanje je ponovo bilo uvršteno kalendar Svjetske paraplivačke organizacije (WPS), kao međunarodno natjecanje za isplivavanje normi za WPS Svjetsko prvenstvo 2023. koje će se održati iduće godine u Manchesteru.

“Čestitam novim-starim pobjednicima PK Natatoru u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kada smo pokrenuli ovo natjecanje želja nam je bila omogućiti da u Zagrebu plivaju najbolji hrvatski i strani paraplivači kako bi potaknuli razvoj paraplivanja u zemlji i proširili bazu paraplivača. Ove godine na natjecanju su nastupili i plivači bez invaliditeta članovi PK Natator kako bi istaknuli važnost inkluzije u sportu,” kazala je direktorica natjecanja Ana Sršen.

Organizator natjecanja bili su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraplivački savez, a priređivač PK Natator uz podršku Grada Zagreba.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja