Međimurje Press
Sport+

Paula Novina deveta s novim hrvatskim rekordom!

Hrvatska paraplivačica Paula Novina (18) osvojila je deveto mjesto na 100 m slobodno u kategoriji S8 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u portugalskom Funchalu na Madeiri. Novina je isplivala rezultat 1:14.63 što je njezin novi osobni, ali i hrvatski rekord.

Plasman u finale pobjegao joj je za 50 stotinki sekunde. “Zadovoljna sam postignutim rezultatom jer sam plivala novi osobni i državni rekord. Ovu disciplinu smo prijavili kako bi malo osjetila bazen i atmosferu
prije svoje glavne disipline 100 prsno. Sve se super odigralo, stvarno sam zadovoljna” – kazala je članica PK Natatora kojoj je ovo drugo svjetsko prvenstvo.

“Ovo je moje drugo SP nakon Londona 2019. godine. Ovoga puta dolazim ipak s malo više iskustva” – dodala je  Novina koja je prošle godine nastupila i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju gdje je bila najmlađa hrvatska predstavnica.

U srijedu je nastupila i Emma Mečić (15) koja na 100 m slobodno u kategoriji S9 bila deveta s rezultatom 1:08.08. Osmoplasirana Kanađanka Katarina Roxon je imala 37 stotinki sekunde bolje vrijeme.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja