medjimurjepress@gmail.com

Peti tjedan Ljetnih sportskih kampova

INTERES ZA LJETNE KAMPOVE NE JENJAVA

Iako je sredina srpnja i sezona godišnjih odmora te je započela sezona odlazaka na morske destinacije interes za čakovečke Ljetne sportske kampove „Svaki tjedan sport jedan“ ne jenjava. Dokazuju to brojke polaznosti kampova iz košarke, streličarstva i nogometa. Ljetni kampovi koje 14. godinu za redom organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca ušli su u peti tjedan.

Na kampu iz streličarstva kojeg na prostoru bivše čakovečke vojarne organizira Streličarski klub Katarina Zrinski dnevno ovaj drevni sport iskušava više od 80 školaraca. Voditelj kampa, najbolji hrvatski streličar Krešimir Štrukelj kazao je kako su zbog velikog interesa polaznici podijeljeni u dvije grupe. „Veseli nas takav interes. Naših pet trenera radi s njima u dvije grupe i moram reći kako se skoro kod svih vidi veliki napredak od prvog dana. Na kraju kampa napravit ćemo i natjecanje i siguran sam kako će to svima biti super“ izjavio je Štrukelj.

Slična je priča i na kampu iz košarke kojeg u dvorani 2. osnovne škole provodi Košarkaški klub Čakovec. Više od 50 mališana tijekom svakog prijepodneva od ponedjeljka do petka upoznavalo je čari igre pod obručima.  Voditelj kampa Branko Damjanović rekao je kako je odaziv na kamp jako dobar s obzirom na sezonu godišnjih odmora. „Njihova reakcija je odlična. Kampovi su za svaku pohvalu i samo ih treba nastaviti i možda malo pojačati“ poručio je.

Po prvi put kamp je održan u Novom Selu Roku. Tamošnji nogometni klub Omladinac na nogometnim terenima okupio je većinom djecu iz Mihovljana, Krištanovca i Novog Sela Roka. I na ovom kampu je više od 50-tak mališana. Voditelj kampa Siniša Vibovec pohvalio je ideju o održavanju kampove izvan Čakovca. Naime, Zajednica sportskih udruga Čakovca drugu godinu za redom organizira i kampove za školarce koji žive u naseljima čakovečkog prstena. Tako je već organiziran kamp iz odbojke u dvorani u Strahonincu, a ovim kampom okupljena su djeca koja gravitiraju Novom Selu Rok. „Veseli nas njihov odaziv i nadamo se kako će se nakon kampa pridružiti trenažnom procesu u Omladincu. U svakom slučaju ovo je dobra ideja i kamp se pokazao kao pun pogodak“ kazao je Vibovec.

Sljedeći tjedan na rasporedu će biti kamp iz karatea kojeg će u dvorani 1. osnovne škole u Čakovcu organizirati Karate klub Globus i kamp iz nogometa kojeg na igralištu Sloge provodi istoimeni nogometni klub. Oba kampa na rasporedu su u prijepodnevnim satima, od 9 do 11.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*