Međimurje Press
Sport+

Pharma Classic Zagreb pobjednik VII. ČK Basket Fevera!

Usprkos tome što je nebo prijetilo cijeli dan, Košarkaški klub Međimurje Čakovec u ponedjeljak je uspješno priveo kraju sedmo izdanje ČK Basket Fevera 2022 na kojem je nastupilo ukupno 29 ekipa u četiri konkurencije.

Bio je to jedan od najjačih i najkvalitetnijih turnira, posebice što se tiče All-Star kategorije koji je okupio 10 ekipa sa sjever Hrvatske i Zagreba, a među njima i jedno od najjačih imena 3×3 košarke u našoj zemlji ekipu Pharma Classic Zagreb koja je nedavno slavila na 1. turniru Otvorenog prvenstva Hrvatske u Dubrovniku. Na kraju su upravo oni slavili pobjedu u All Star konkurenciji. Na turnir je stigla još jedna ponajbolja hrvatska ekipa 3×3 Zagreb, ali su na kraju ipak odustali od igranja zbog bojazni od ozljeda. Za ovogodišnje izdanje turnira bilo je jako veliko zanimanje, ali pomicanje datuma i vremenski uvjeti donijeli su otkaz u posljednji trenutak dvije slovenske ekipe i jedne iz BiH koja sjajno igra također na OPH.

Na vanjskim terenima Macanovog doma prijepodne je odigran najprije Blukids kup u tri uzrasta: U-13, U-15 i U-17 na kojem su nastupile ekipe iz četiri sjeverne hrvatske županije.

U kategoriji U17 pobjedu je odnijela ekipa Čakovca 1, drugo mjesto je otišlo u Ludbreg ekipi BDB, a treće je pripalo Čakovcu 2.

U kategoriji U15 Broncu su uzeli Edo i ekipa, drugo mjesto je osvojila ekipa AMO iz Ludbrega, a prvo mjesto je pripalo Konjićima iz Čakovca.

Najnapetije utakmice su se igrale u U13 uzrastu. U toj konkurenciji treće mjesto osvojila je ekipa KKDK1, a tešku i neizvjesnu utakmicu za naslov pobjednika odigrali su Konjići Čakovec i Bjelovar. U derbiju su bili bolji dječaci iz Bjelovara, a drugo mjesto su zauzeli Konjići.

Poslijepodne je odigran All-Star turnir u apsolutnoj konkurenciji za koji je prijavljeno 10 ekipa koje su najprije bile podijeljene u dvije skupine. U skupini A igrali su: Pharma Classic Zagreb, Hmajugači Čakovec, Pero i mačori Čakovec, 3×3 Križevci i ČK, a u skupini B: Krbulja Donja Dubrava, 3+1 gratis Čakovec, Gore Rocky, dolje smoki Ivanec, 3×3 Bjelovari 3×3 Zagreb koji je nažalost odustao od igranja.

Velika borba ulazak u polufinale vodila se u skupini A, posebice nakon što su Hmajugači priredili najveće iznenađenje turnira i u 1. kolu svladali Pharmu Classic. Ipak su se ponajbolji hrvatski hakleri nakon toga „uozbiljili“ i uglavnom bez većih problema stigli do polufinala. Hmajugači su na kraju poklekli u čakovečkom derbiju protiv Pere i mačora, ekipe sastavljene od još uvijek aktivnih košarkaša koja je u međusobnom susretu bila uvjerljiva i izborila polufinale.

Nakon odustajanja 3×3 Zagreba, u skupini B nije bilo većih dilema i u polufinale su ušli Gore Rocky, dolje smoki Ivanec i 3+1 gratis Čakovec.

U polufinalnom čakovečkom derbiju Pere i mačora i 3+1 gratis vodila se velika borba, ali je pobjedu odnijela „Perina ekipa“, dok je Pharma bila uvjerljiva u drugom polufinalu.

U utakmici za treće mjesto ovaj put kompletni 3+1 gratis nisu imali problema protiv Ivančana i tako su im uzvratili za poraz u skupini.

U finalu smo mogli vidjeti dobru borbu čakovečkih košarkaša protiv odličnih zagrebačkih haklera, koji su ipak uspjeli sačuvati ogromnu prednost na početku od 7-0 i na kraju su prvi došli do pobjedničkog 21 poena i zasluženo odnijeli pobjedničku nagradu.

Bez obzira što vrijeme nije bilo idealno, bio je to jedan od najjačih i najbolje organiziranih turnira proteklih godina. Podloga za 3×3 košarku koju je prošle godine nabavio Košarkaški savez Međimurske županije i ustupio za ovaj turnir pokazala se izvrsnom, tako da su znatno poboljšani uvjeti i za razvoj ovog olimpijskog sporta u našem kraju.

KK Međimurje Čakovec zahvaljuje svim ekipama iz cijele sjeverne Hrvatske i Zagreba na dolasku, svim sponzorima, donatorima, klupskim volonterima na pomoći u organizaciji, te ljubiteljima košarke na praćenju i dobroj atmosferi u gledalištu, tako da je sedmo izdanje Basket Fevera u potpunosti ispunilo očekivanja.

Tekst i foto: Saša Špicar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja