Međimurje Press
Sport+

Plemenitost sportaša!

Međimurski sportaši još jednom su pokazali svu plemenitost svojih srca i spremnost pomaganja. Kada je u našoj zemlji turistička sezona na svom vrhuncu redovito se događa nestašica krvi određenih krvnih grupa. Situacija se ponovila i krajem ovog srpnja kada u nacionalnim zalihama najviše fali krvne grupe 0+.

Zbog toga je odaslan poziv za darivanje te, ali i ostalih krvnih grupa. Na poziv su se spremno odazvali međimurski sportaši. Čakovečka i međimurska sportska zajednica redovito u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec organiziraju dobrovoljno darivanje krvi pa su to učinili i za prvi dan kolovoza. Akcija „Sportaši daruju krv“ već je vrlo dobro poznata u Čakovcu, ali i u cijelom Međimurju. Potvrđeno je to i u ponedjeljak kada su se dobrovoljnom darivanju odazvali brojni sportaši, njih 42. Bili su tu aktivni sportaši, veterani, sportski djelatnici, treneri, ali i brojni građani.

Predsjednik i trener Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić počeo je krv darivati u sklopu akcije koja je prvi put održana 2018. i od tada je redoviti darivatelj. „Ovo mi je 14 darivanje i osjećaj je uvijek odličan.

Pomoći drugima je nešto najbolje što možemo učiniti“ izjavio je. Među darivateljima je bio i nogometni sudac Ivan Žganec koji je krv darivao više od 70 puta. „Želim svojim primjerom utjecati na ostale nogometne suce da se i oni pridruže“ poručio je između ostalog.

Akciju je podržao još jedna redoviti darivatelj, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec. „Kada sam vidio najavu akcije odmah sam se pridružio. Najviša razina ljudskosti je kada možeš nekome pomoći, a i cijela priča oko darivanja je odlična. Nakon darivanja ljudi se druže u opuštenoj atmosferi s puno dobre vibracije i to je ono što je dodatan bonus ovakvoj akciji“ rekao je Grivec.

Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca najavljuju kako će akcija biti održavana redovito i u budućnosti.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja