Plivači u Čakovca donijeli 5 medalja iz Siska

OSVOJENO 5 MEDALJA NA 9. „SV. KVIRINU“ U SISKU

Sisak se pretvorio u sretan grad za plivačke Čakovečkog plivačkog kluba. Tjedan dana nakon Velike nagrade Plivačkog kluba Janaf održano je pretposljednje mini Grand prix natjecanje Hrvatskog plivačkog savez na kojem su Čakovčani opet imali značajne role. Čakovčane je na natjecanju vodio trener Leonard Novak, a njegova ekipa koju je činilo 15 plivača je osvojila pet medalja. Plivači koji su predstavljali Čakovečki plivački klub su Ema Medved, Gloria Požgaj, Anja Tušek, Dora Horvat, Haja Rapaić, Marta Horvat, Vida Kolarić, Jessica Elena Novak, Lucija Trupković, Sara Puklavec, Fran Kovačec, Gašpar Bodulica, Matija Tropša, Dominik Dukić i Tin Janči. Uz njih na natjecanju je sudjelovalo Organizaciju Mini GP natjecanja 12. svibnja pod nazivom 9. „Sveti Kvirin“ potpisao je Plivčaki klub Sisak – Janaf, a natjecanje je održano u velikom 50 metarskom bazenu. Na rasporedu je bilo ukupno 11 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih kadeta i kadeta. Ukupno su nastupila 322 plivača i plivačice iz 15 klubova iz Hrvatske i jednog kluba iz Slovenije.

Najbolja tri plivača i plivačice u svakoj disciplini i kategoriji su nagrađeni prigodnim medaljama, a najuspješniji plivač i plivačica sa najvećim zbrojem bodova od dva rezultata su primili pehar.

sdr

             

Najbolje rezultate postigli su Vida Kolarić sa osvojenom zlatnom medaljom u disciplini 100m leptir, Ema Medved sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini 200m leđno, Gloria Požgaj sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini 100m leđno, Matija Tropša sa osvojenom medaljom u disciplini 200m leđno i Lucija Trupković sa osvojenom brončanom medaljom u disciplini 200m leptir.

Odličan rezultat je postigla i Marta Horvat, koja je isplivala svoju prvu državnu normu i ostvarila pravo nastupa na Kadetskom Prvenstvu Hrvatske.

sdr

Komentirajući rezultate u Sisku trener Novak je izjavio kako ga nisu iznenadili jer se radi o plivačima koji vrlo marljivo treniraju i čije vrijeme tek dolazi. „Ema Medved i Gloria Požgaj već su okusile draž osvajanja medalja na natjecanjima, a sada su na redu i neke nove snage. U Čakovečkom plivačkom klubu smo zbog toga jako veseli jer to dokazuje kako radimo osmišljeno i strateški na dugoročnom razvoju kvalitetnog plivanja u Čakovcu“ rekao je Novak.

Osvajači medalja:

–          Vida Kolarić 1. mjesto u disciplini 100m leptir

–          Ema Medved 2. mjesto u disciplini 200m leđno

–          Gloria Požgaj 2. mjesto u disciplini 100m leđno

–          Matija Tropša 2. mjesto u disciplini 200m leđno

–          Lucija Trupković 3. mjesto u disciplini 200m leptir

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*