Međimurje Press
Sport+

Pobjeda Brune Hlebara i Lucije Sačer na 2. rudarskom ceneru

U subotu, 03.12.2022. u gradu Ivancu smo u suorganizaciji sa TZ grada Ivanca, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirali sad već i 2. atletsku utrku kombinacije cesta-trail pod nazivom 2. rudarski cener. I ovogodišnja utrka održana je upravo na spomendan sv. Barbare – zaštitnice rudara, a u sklopu kulturno – turističke manifestacije Ivanečki rudarski dani. Ni prohladno i tmurno vrijeme nije spriječilo trkače da uživaju trčeći po prekrasnom kraju oko ivanečkih jezera kroz naselja Punikve i Vitešinec pa sve do kapelice Sv. Duh i onda prema cilju u samom centru grada Ivanca. Vjerujemo da će mnogima i ovogodišnja utrka zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

Start utrka je bio na Trgu hrvatskih ivanovaca (hvala g. gradonačelniku grada Ivanca Miloradu Batiniću koji je pozdravio trkače na samom startu utrke i samim time uveličao ovu sportsku manifestaciju), a cilj u novouređenom Gradskom parku kod paviljona. Održane su dvije utrke, glavna u dužini od 10 km pod nazivom Rudarski cener i kraća utrka na 2.8 km pod nazivom “Mali rudar”. Ukupno je u obje utrke uspješno do cilja dotrčalo 139 natjecatelja (89 u glavnoj i 50 u kraćoj utrci).

U kraćoj utrci – “Mali rudar” uvjerljivo je pobijedio Saša Horvat (AK Međimurje) u vremenu 10:28. Na 2. mjesto plasirao se Hrvoje Slaviček (Šogori i kum) u vremenu 11:33 dok se 3. mjestom morao zadovoljiti Darko Dominko (AK Zabok) u vremenu 11:42.

U ženskoj konkurenciji također uvjerljiva pobjeda članice AK Međimurje – Ivane Zeljko u vremenu 11:38 ispred naših članica Zare Klopotan – 13:37 i trećeplasirane Jasenke Šimunčić – 14:05. Čestitke Ivani na pobjedi, a pogotovo našoj Zari i Jasenki na novom pobjedničkom postolju. Također čestitke i svim ostalim našim članovima koji su uspješno završili ovu kraću utrku.

U glavnoj utrci na 10 km pobijedio je Bruno Hlebar (TK PPSJ) u vremenu novog rekorda staze 45:03 ispred našeg Stjepana Petrovića koji je istrčao odličnu utrku u vremenu 45:49 i također ispred našeg Vladimira Slunjskog na 3. mjestu sa 48:36. Čestitka Bruni na pobjedi, a posebno našem Štefu i Vladeku na pobjedničkom postolju.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Lucija Sačer (AK Fit) u vremenu 59:57. Sa samo 19 sekundi zaostatka za Lucijom u cilj je utrčala naša sve bolja i bolja Ivana Bunić u vremenu 1:00:16, dok je 3. bila također naša članica Štefica Bubnjarić sa 1:00:38. Čestitka Luciji na pobjedi, a pogotovo našoj Ivani i Štefici na odličnom rezultatu i pobjedničkom postolju. Naravno da čestitke idu i svim ostalim našim članovima koji su uspješno završili ovu dosta zahtjevnu utrku.

Galerije

 

AK Varaždin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja