Međimurje Press
Sport+

Pobjednici ŽRK „Zrinski“ i ŽRK „Đurđevac“

2. MEĐUNARODNI NOVOGODIŠNJI TURNIR

Danas u subotu 28.12.2019 u organizaciji ŽRK „Zrinski“ Čakovec održan je 2. međunarodni novogodišnji turnir u mini rukometu. Turnir je odigran u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Turnir je bio organiziran za godište 2009. i 2010. U generaciji 2009. bilo je prijavljeno 6 ekipa, a u generaciji 2010. 8 ekipa.

GODIŠTE 2009

Grupa A

ŽRK Đurđevac

ŽRK Radnik

ŽRK Koka

Grupa B

ŽRK Zrinski

ŽRK Pitomača

ŽRK Ivanec

GODIŠTE 2010

Grupa A

ŽRK Dubica

ŽRK Đurđevac 1

ŽRK Koka

ŽRK Zrinski ŠR

Grupa B

ŽRK Zrinski

ŽRK Radnik

ŽRK Moslavina

ŽRK Đurđevac 2

Nakon razigravanja po skupinama dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe plasirale su se u polufinale. Dalje se turnir igrao kup sistemom.

  1. POLUFINALE

ŽRK Đurđevac – ŽRK Pitomača 15:7

ŽRK Zrinski – ŽRK Radnik 7:7 (3:2) 7m

Za 3. MJESTO

ŽRK Pitomača – ŽRK Radnik 9:7

FINALE

ŽRK Zrinski – ŽRK – Đurđevac 1 10:9

Nela Vrban najbolji strijelac, Mirta Bistrović najbolji golman, a Ana Adžaga najbolji igrač turnira. Petorka turnira je: Mirta Bistrović (Zrinski), Nela Vrban (Zrinski), Lana Ređep (Đurđevac), Hana Fržović (Radnik), Ema Horvat (Radnik)

U ovom uzrastu pobjednik turnira je domaćin ŽRK „Zrinski“ Čakovec. U polufinalu je Zrinski prošao boljim izvođenjem sedmeraca, a u finalu je Đurđevac pobijeđen golom Nele Vrban sa zvukom sirene preko cijelog igrališta.

  1. POLUFINALE

ŽRK Dubica – ŽRK Radnik 12:8

ŽRK Zrinski – ŽRK Đurđevac 8:9

  1. 3. MJESTO

ŽRK Radnik – ŽRK Zrinski 3:13

  1. FINALE

ŽRK Dubica – ŽRK Đurđevac 7:8

Eva Bojko najbolji strijelac, Valentina Milošević najbolji golman, a Ena Stijović najbolji igrač turnira. Petorka turnira je: Idora Lopar (Đurđevac), Tena Blagus (Zrinski), Lana Milićević (Zrinski), Vanesa Vencel (Đurđevac), Morena Kožar (Đurđevac)

U ovom uzrastu Đurđevac je suvereno od početka do kraja osvojio turnir.

Zahvaljujemo svim ekipama na fer i korektnoj borbi. Ispunjenim tribinama na fer i korektnom navijanju. Organizacija ovog turnira ne bi bila moguća bez angažmana svih u klubu. Starije igračice pomogle su u sportskom djelu turnira vođenjem zapisnika, semafora i sl dok su se roditelji angažirali kako bi se svi gosti osjećali ugodno, a svim igračicama osigurala okrijepa.

Koristimo ovu priliku da zahvalimo i sponzorima koji su svojim donacijama omogućili organizaciju turnira: Mesna Industrija Vajda Čakovec, OPG Vidović Poleve, Pizzerija Srećko Čakovec.

Na kraju ponovno je važno apostrofirati sportski aspekt ovog turnira i činjenicu da su mlade Zrinskice nastavile berbu medalja i danas osvojile zlato i broncu. Naravno posebne čestitke našim mladim trenericama Iri Resman, Lani Blagus i Hani Laptoš. Na ovom turniru prvi su puta natjecateljsku utakmicu imale i naše djevojčice iz ŽRK „Zrinski“ škole rukometa koja djeluje u općini Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Ana Marije Gavrić.

Konačni rezultati

KRISTIJAN MARCIJŠ

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja