Počela sezona odbojke na pijesku

Poznata ljetna turistička destinacija Novalja, bila je početna postaja ovogodišnje sezone natjecanja u odbojci na pijesku. Među brojnim ekipa minulog vikenda (16. i 17. lipnja) na prvom u nizu Otvorenog pojedinčanog prvenstva Hrvatske bila su i dva para Kluba odbojke na pijesku Čakovca – Ema Frančić i Tija Budiša te Mirjam Varga i Anja Šmitran.

Iako su među najmlađima u seniorskoj konkurenciji pod stručnim vođenjem trenera Ivana Vabeca ravnopravno se nose s djevojkama iz drugih sredina, a to su još jednom demonstrirale u Novalji. Prve su na pijesak izašle Mirjam i Anja kojima su se s druge strane mreže suprotstavile iskusne Krmpotić i Knezić. Iako su pružile dobru partiju i pokazale borbenost, mlade Čakovčanke poražene su glatko s 2:0. Drugi čakovečki par Frančić-Budiša u svom otvaranju imale su više sreće. Protiv Karlovčanki Protulipac i Pavlaković odlično su otvorile dvoboj i povele s 1:0. No, djevojke iz grada na četiri rijeke vrlo brzo poravnavaju na 1:1. U odlučujućem trećem setu odbojkašice KOP-a Čakovec ipak uspijevaju pronaći snagu i pobjeđuju s 2:1.

U svom drugom susretu Ema i Tija lakše od očekivanog gube od vrlo dobrih Gabrijele Stipanović i Lune Bečić. Ždrijeb je htio da u sljedećem susretu snage odmjere dva čakovečka para. Pobjednik dvoboja plasirao bi se u osminufinala. Prvi set je otišao na strani Eme i Tije, no u drugom setu, Mirjam i Anja pokazuju svoju kvalitetu i borbenost pa poravnavaju rezultat na 1:1. Treći i odlučujući set donio je rijetko viđen triler. Mirjam i Anja nastavljaju odličnom igrom, dobrim servisom zadaju velike muke Tiji i ostvaruju ogromnu prednost od 14:7, do konačne pobjede dijeli ih samo jedan poen. I kada već svi mislili da je susret odlučen, Ema i Tija rade nevjerojatan preokret i dobivaju set sa 16:14. Mirjam i Anja ispadaju iz natjecanja, a Ema i Tija nastavljaju borbu za četvrtfinale, protivnice su im favorizirane Ivana Ovčina i Doroteja Čosić. Čakovčanke sjajnom igrom dominiraju u cijelom prvom setom i sigurno ga dobivaju. Drugi je set pun neizvjesnosti i preokreta, ali je rezultat poravnat na 1:1, pa se igrao treći odlučujući set, koji donosi puno uzbuđenja i mnogo lijepih poteza s obje strane. Naše Frančić-Budiša uz malo nesreće gube s tijesnih 13:15 i time napuštaju natjecanje.

No, usprkos tome trener Vabec bio je jako zadovoljan. “Pokazale su se u odličnom svijetlu i skrenule pozornost na sebe. Nitko od tako mladih igračica nije očekivao takvu igru, iako sam ja vjerovao u njih” rekao je Vabec i dodao kako je turnir jako dobro poslužio za stjecanje iskustva. “U srazu s kvalitetnim i iskusnim parovima samo mogu dodatno brusiti formu za natjecanja koja im predstoje” poručio je.

U subotu 23. lipnja se u Čakovcu igra tradicionalni memorijalni turnir Rajko Kolarek, a nakon toga 29. istog mjeseca na rasporedu je Klupsko juniorsko prvenstvo Hrvatske.

MEMORIJAL RAJKO KOLAREK

KOP Čakovec i ove godine organizira, memorijalni turnir Rajko Kolarek, koji će biti održan u subotu 23. lipnja na terenima kod Gradskih bazena “Marija Ružić” s početkom u 14 sati.Na jednom terenu će igrati ženski parovi i ukoliko će biti zainteresiranih i muški parovi, a na drugom terenu trojke, muške i ženske ili mješovite trojke. Rok prijave za ženske parove je petak do 12 sati, na tel 091 509 9548, za ostale je prijava prije samog početka turnira.

(Tomica Jakopec)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*