Međimurje Press
Sport+

Počeli Ljetni sportski kampovi

17. izdanje Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec započeli su danas kampovima iz plivanja, kickoboxinga i odbojke. Više od 110 školaraca s čakovečkog područja je sudjelovalo na otvaranju ovosezonskih kampova.

Za razliku od prijašnje godine kada je pandemija koronavirusa pomaknula termin početka pa čak i otkazala neke kampove, u 2021. sve je išlo prema planu. Sukladno očekivanjima najviše sudionika je bilo na kampu iz plivanja kojeg provodi Čakovečki plivački klub. Predsjednik ČPK-a i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo 75 školaraca. “Već imamo dosta iskustva s kampovima pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima” izjavio je i dodao kako će se plivački kamp održati sve do petka, pa i sutra na praznik Dana antifašističke borbe od 9 do 11 sati. Zanimanje postoji i za kamp iz kickboxinga kojeg provodi Kickboxing klub 300. Voditelj kampa Andrija Kozjak kazao je kako skoro 30 polaznika može uživati u upoznavanju s čarima ovog borilačkog sporta. Kamp iz kicboxinga održava se u dvorani čakovečke 1. OŠ, ali za razliku od plivanja sutra na praznik neće biti održan. Sutra neće biti održan ni kamp iz odbojke kojeg je pripremio Odbojkaški klub Totovec. Specifičnost kampa je da se održava u Šandorovcu. “Kamp pruža mogućnost sudjelovanja djece iz naselja dravskog bazena koje roditelji ne mogu voziti u Čakovec” izjavila je voditeljica kampa Karla Črep i dodala kako se zbog visokih temperatura odustalo od održavanja kampa u dvorani već se elementi odbojke rade na pješčanom odbojkaškom igralištu.

Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom, je Grad Čakovec, a kampove ove godine sufinancira Ministarstvo turizma i športa. 

Tomica Jakopec, dipl. novinar

tajnik ZSU Čakovca

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja