Početak košarkaške sezone

TRENER KK MEĐIMURJE MARIO NOVAK – CILJ NAM JE OMASOVLJENJE KOŠARKE

Košarkaši Međimurja, nakon što su pobjedom 82:66 otvorili ovogodišnje prvenstvo 2. muške košarkaške lige Sjever, ove nedjelje gostuju u Virju kod Podravca 2.

Trener Čakovčana Mario Novak bio je zadovoljan igrom koju je njegova ekipa pružila u prvom kolu na gostovanju u Koprivnici. “Nakon početne nervoze posložili smo se u obrani i upravo je igra u obrani omogućila protunapade i brza rješenja u napadu. Na poluvremenu smo imali plus 21 i mirno smo priveli susret kraju” izjavio je Novak.

O nedjeljnom gostovanju u sklopu drugog kola kod Podravca 2 rekao je kako je riječ o mladoj ekipi koja se natječe u ligi van konkurencije. Riječ je o juniorima Podravca kojima su priključeni igrači koji ne dobe puno minutaže kod prve ekipe. “U Virju nećemo odstupati od našeg plana. Cilj  nam je afirmirati naše mlade igrače, ustabiliti klub, a kroz dvije-tri godine od onih koji stasaju stvoriti okosnicu momčadi” naglasio je Novak dodavši kako rezultat nije imperativ. “Želimo pojačati našu školu košarke, a 1. ekipa će biti kruna našeg, nadam se, kvalitetnog i ispravnog rada” kazao je. Smatra kako svaki klub treba imati barem trojicu iskusnih igrača koji svojim radom i angažmanom  mogu poslužiti ostatku tima kao uzor.

Iza trenera čakovečkog drugoligaša bogata je igračka karijera u prvoligaškim klubovima te će i sam imati puno toga za prenijeti na mlađe generacije. No, ističe kako prvotni cilj kluba, ali i njega nije kratki rok već dugoročno omasovljenje košarke i stvaranje košarkaškog centra u Čakovcu. “Želimo stvoriti jednu pozitivnu košarkašku priču” rekao je Novak. Paralelno s tim planovima kvalitetno će raditi na prvoj ekipi i natjecanju 2. muške košarkaške lige sjever, u kojoj Čakovčani redovito ili osvajaju vrh ili su mu jako blizu.

(m)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*