Početak priprema za drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA HRVATSKE STIGLA NA DVOTJEDNE PRIPREME U  SVETI MARTIN

Hrvatska u rujnu nastavlja s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Kini. Nakon prvog kruga, Hrvatska je u skupini D s tri pobjede i tri poraza zauzela treće mjesto na ljestvici, dok je Rumunjska kao četvrta ispala iz utrke za Svjetskim kupom. Sada je sigurno da u drugom krugu nećemo gledati ni Bjelorusiju, Švedsku, Kosovo, Belgiju, Island, Austriju i Veliku Britaniju.

U drugi se krug prenose svi rezultati, a zanimljivo je da aktualni europski prvak Slovenija s dvije pobjede i četiri poraza prenosi tek 8 bodova (manje od Hrvatske), kao i Bosna i Hercegovina, Bugarska, Gruzija i Estonija. Nakon 6 utakmica u prvom krugu, s maksimalnim brojem bodova, odnosno neporažene u drugi krug dolaze Španjolska, Litva, Francuska, Njemačka i Grčka.

Uoči rujanskih službenih kvalifikacija, naša će reprezentacija odigrati  dvije pripremne utakmice sa Slovenijom; najprije 5. rujna u Varaždinu, a zatim 8. rujna u Celju.

Izbornik Dražen Anzulović okupio je danas reprezentativce u Zagrebu i s njima krenuo put Terma Sveti Martin , a prvi treninzi kreću 30. kolovoza.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*