medjimurjepress@gmail.com

Podrška Vajde d.d. gimnastičarima Marijan Zadravec Macan

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan iz Čakovca i  u sljedećem razdoblju može računati na podršku Mesne industrije Vajda d.d. iz Čakovca

Naime, danas su u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću predsjednik gimnastičkog kluba Željko Jakopec i predsjednik Uprave Vajde Alen Kajmović potpisali sporazum o jednogodišnjem srebrnom sponzorstvu.

Jakopec je tom prigodom istaknuo kako je Vajda još jednom pokazala svoju društvenu odgovornost prema sredini u kojoj radi i djeluje. Podsjetio je kako je upravo Vajda bila među prvim sponzorima koji su prepoznali kvalitetu i potencijal čakovečke gimnastike. Kajmović pak je poručio kako je u tradiciji Vajde da bude najbolja i da podržava najbolje, a Filip Ude i ostatak ekipe u Macanu je mnogo puta dokazao koliko su dobri. „Ono što se meni osobno najviše sviđa je rad s mladima gdje mladi od prvih dana shvaćaju da se samo marljivim radom može doći do velikih rezultata“ rekao je i prenio želje tvrtke Vajde i cijele grupacije Pivac za uspjesima u predstojećim natjecanjima.

A prvo predstojeće bit će Europsko prvenstvo koje će od 10. do 14. travnja biti održano u poljskom Szczecinu. Tim povodom je sportskih direktor GK Marijan Zadravec Macan Mario Vukoja izjavio kako će dio hrvatske delegacije biti i Tijana Tkalčec na preskoku te Filip Ude na konju s hvataljkama i na višeboju. Nastup na višeboju nakon tri godine ima samo jedan cilj, a to je provjera koliko je Ude dobar na svim spravama uočio kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre rekao je Vukoja i dodao kako će se na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu za šest mjeseci tražiti viza za Tokio 2020. „Mi ćemo na dva načina tražiti Filipov četvrti za redom plasmana na Olimpijske igre, ili putem višeboja ili na konju s hvataljkama kroz svjetske kupove ili europsko prvenstvo sljedeće godine“ kazao je.

Trener Igor Kriajimski nastup u Poljskoj smatra odličnim ispitom prije lipanjskih Europskih igara u Minsku. „Filip se mučio s ozljedama, ali on se u svojim godinama još uvijek može natjecati na najvišoj razini „ naglasio je, a za nastup Tijane Tkalčec je izjavio da je nakon duže pauze od gimnastike teško odmah očekivati veliki rezultat. Tkalčec je podsjetila kako je posljednji put na Europskom prvenstvu nastupala 2013. te da su bolesti i ozljede iza nje te se nada kako će tako biti i dalje.

Filip Ude je govoreći o nastupu na višeboju rekao kako će s 33 biti najstariji gimnastičar koji ga vježba. Podsjetio je na sitne ozljede koje su ga pratile kroz karijeru te da će Europsko prvenstvo pokazati gdje je pola godine prije Svjetskog prvenstva. „Koristim priliku da se zahvalim Vajdi na podršci jer to je bila prva tvrtka koja se pridružila našoj gimnastičkoj obitelji i od tada su vjerni prijatelj našeg kluba“ završio je Ude. Čakovečka gimnastička družina put Poljske krenut će sutra.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*