Međimurje Press
Sport+

Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe kadete i kadete u Čakovcu!

Na danas održanoj konferenciji za novinare, predsjednik Boksačkog kluba Čakovec Vanja Kostel, Ante Čonda magistar kineziologije, ujedno i voditelj projekta te Fabijan Lesjak kadet-natjecatelj do 54 kilograma predstavili su boksačko natjecanje koje će se od 6.-8. svibnja održati u dvorani BK Čakovec, a koje će otvoriti gradonačelnica Ljerka Cividini.

-Izuzetno smo ponosni da smo dobili ovaj boksački turnir od strane Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza, kao nagradu za petogodišnji uspješni rad kluba. Očekuje se dolazak više od 80 natjecatelje, 40-tak trenera i popratno osoblje, a cijeli projekt nosi budžet od preko 150.000 kuna. Uz Fabijana Lesjaka koji je viceprvak države, još jedan predstavnik zastupat će BK Čakovec, a to je Tony Kraljić u kategoriji do 84 kilograma – kazao je Kostel,  i dodao kako je čakovečka boksačka dvorana najbolja u Hrvatskoj uz onu Nacionalnog boksačkog centra na Velesajmu u Zagrebu i da ima prave dimenzije ringa uz sve popratne sadržaje.

Ante Čonda napomenuo je kako je ovo važna manifestacija za jednu malu sredinu kao što je Čakovec. Cilj je promocija borilačkih sportova i rušenje stigmatizacije boksa kao nasilnog, već popularizira pravilni psihofizički razvoj djece i odraslih.

Fabijan Lesjak naglasio je kako očekuje pobjedu pogotovo što su borbe na njegoovm na domaćem terenu.

Napomenimo da BK Čakovec ima 5 državnih prvaka, među njima i dvije međimurske boksačice Tija Zadravec u mlađim kadetima i Roberta Radiković juniorka. Sve to u smo pet godina, što je veliki uspjeh. Na ovom turniru predviđene uz pobjednike i nagrade za trenere, što je prvi puta u povijesti boksa u Hrvatskoj.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja