Međimurje Press
Sport+

Ponovno aktiviran Plivačko vaterpolski klub Mladost Bjelovar zablistao je u novom ruhu!

Gotovo 30 godina otkako je odigrana posljednja službena vaterpolska utakmica u Bjelovaru, skupina veterana-bjelovarskih vaterpolista reaktivirala je PVK Mladost Bjelovar.

Održavanje sustavnih treninga i stvaranje kvalitetnih uvjeta za cjelogodišnje treninge budućih mladih
naraštaja jedan je od ključnih razloga obnove spomenutog sportsko-rekreacijskog centra. „Izuzetno smo sretni što je Sindikat pomogao u procesu povratka vaterpola u Bjelovar nakon gotovo tri desetljeća. Bjelovar krase dugogodišnja vaterpolska tradicija i sjajni mladi plivači koji željno iščekuju priliku da nastave tamo gdje je stala naša generacija. Upravo zbog toga, donacijom HSSKL-a bliže smo ostvarenju sportskih ciljeva omiljenog bjelovarskog kluba“, istaknuo je Alen Kuten, dugogodišnji član HSSKL-a i vaterpolski veteran PVK-a Mladost Bjelovar.

Revitalizacija Kluba te izgradnja i rekonstrukcija Termi Bjelovar uvelike pogoduju popularizaciji vaterpola u gradu i regiji, a to itekako podržava i Sindikat kontrolora letanja. Novoosnovana vaterpolska sekcija za djecu te pomoć veterana u osmišljavanju i formiranju treninga samo su neke od novijih odluka donesenih s ciljem što učinkovitijeg povećanja interesa za fizičku aktivnost, ali i za razvoj cjelokupnog okruženja.

„Sport, a posebno vaterpolo, oduvijek je bio važan dio grada Bjelovara. Upravo zato, krenuli smo s održavanjem redovitih treninga te organizacijom zanimljivih sportskih događanja. Računamo na barem tri uzrasta mladih vaterpolista, kako bismo se mogli uključiti u natjecanja na razini Hrvatske, a možda i šire“, naglasio je Ante Brkljačić, predsjednik kluba PVK Mladost Bjelovar.

Članovi Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja redovito sudjeluju u dobrotvornim akcijama. Uključivanjem u međunarodnu inicijativu „Adopt a Ukrainian ATCO Family“ donirali su ukrajinskim kolegama i njihovim najbližima financijska i materijalna sredstva. Nakon potresa u Petrinji i Sisku, hrvatski kontrolori letenja su jednoj obitelji poklonili mobilnu kućicu, dok su učenicima s područja Banovine donirali deset prijenosnih računala. Dugi niz godina financijski pomažu socijalno ugroženim zagrebačkim obiteljima, a od 2014. podržavaju akciju „Velika srca trče“ te prikupljaju sredstva za Udrugu Nova budućnost koja brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Vlatka Vidić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja