Međimurje Press
Sport+

Potpis na Sporazum o suradnji između GNK „Dinamo“ Zagreb i Nogometne škole „Sloga“ Čakovec!

U zgradi Scheier u Čakovcu potpisan je Sporazum o suradnji između GNK „Dinamo“ Zagreb i Nogometne škole „Sloga“ Čakovec.

Predviđa suradnju nogometnih škola, odigravanje prijateljskih utakmica te organizaciju višednevnog kampa GNK „Dinamo“ na „Sloginim“ terenima u Čakovcu. Sporazum su potpisali predstavnici zagrebačkog kluba, zamjenik direktora Dalibor Poldrugač s trenerima Ivanom Bošnjakom i Matijom Katalinićem te predstavnici čakovečke nogometne škole, predsjednik Igor Žerjav i direktor Dragutin Katalenić, uz prisustvo gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini.

Dinamo dugi niz godina sa svojim kampom djeluje u Domašincu, a svjesni kako je Međimurje pravi rasadnik nogometnih talenata, odlučili su djeci i u Čakovcu omogućiti rad s njihovim stručnim stožerom. “Upravo je Drago Vabec, jedna od naših najvećih legendi kluba, iz čakovečke Sloge došao u Dinamo. U Međimurju imamo veliku vojsku naših navijača, poklonika kluba koji dolaze i bodre nas na našim europskim utakmicama, kao i u domaćem prvenstvu. Dugi niz godina u ovom kraju organiziramo i naše kampove, tako smo i uspostavili suradnju s čelnim ljudima Sloge i dogovorili suradnju u vidu pomoći trenerima i klubu u odgajanju djece u ovom kraju”, objasnio je zamjenik direktora modrih. Osim Vabeca, pohvalio se međimurskim legendama i talentima Draženom Ladićem, Danijelom Štefuljom, Damirom Lesjakom te istaknuo nadu da će i generacije koje dolaze iz Međimurja dati kvalitetan kadar za Dinamo.

Ovakav vid suradnje to će svakako mladima i omogućiti, a u Nogometnoj školi “Sloga” ovim velikim iskorakom vide priliku za dizanje kvalitete te broja sportaša u gradu. “Zagrebački klub na sjeveru ima puno obožavatelja, a nakon što smo o suradnji s Dinamom dugo razmišljali, zadovoljstvo nam je što smo sada istu i realizirali, posebno na zadovoljstvo vjernih navijača i vrijednih nogometaša”, rekao je Tihomir Blažeka, voditelj nogometne škole i dodao kako u školu koja broji oko 150 članova svaki dan upisuju nove članove od 5 do 19 godina. “Radimo na konstantnom dizanju kvalitete, a ovaj Sporazum jedna je nova mogućnost da nam Dinamovi treneri pomognu u radu i daju nam neke smjernice. Zajednički ćemo organizirati nogometni kamp, odigravati prijateljske utakmice, a upravo je i GNK “Dinamo” jedna od ekipa koja će biti dio turnira kojeg održavamo na terenima “Sloge” u subotu, 6. kolovoza”, dodao je.

Jedan od inicijatora ove suradnje bio je Dragutin Katalenić. “Ovo je jedan povijesni sporazum, koji će nam donijeti suradnju u svakom pogledu, posebice stručnom. Svi znamo da je međimurski nogometni bazen dao mnogo velikih nogometnih imena koji su zaigrali i u Dinamu, a takav kvalitetan rad želimo omogućiti i našim mladima, generacijama koje tek dolaze”, objasnio je prilikom potpisivanja.

Klub iz Čakovca iz godine u godinu sve više raste i napreduje, a sada je napravljen i dodatan iskorak za djecu i mlade. “Ovo znači mnogo ne samo za Čakovec koji je grad sporta, nego i za Međimursku županiju koja je ove godine Europska regija sporta. Ipak, prvenstveno ovim Sporazumom gledamo dobrobit za naše mlade jer želimo da se bave sportom i da zdravo žive. To je jedan od motiva zašto smo i prionuli potpisivanju”, zaključila je gradonačelnica i pozvala djecu da se uključe u rad uspješnih čakovečkih nogometnih škola.

Pozivu su se priključili i na potpisivanju prisutni članovi nogometne škole Rafael Jezernik, Gabrijel Goričanec, Luka Novak i Matko Kantoci s roditeljima.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja