Međimurje Press
EkologijaSport+

Potpisan Sporazum suradnje Međimurske prirode i Zajednica sportova

U Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu u ponedjeljak 7. prosinca potpisan je Sporazum o suradnji između Međimurske prirode – Javne ustanove i Zajednice sportskih udruga Čakovca te Sporazum o suradnji između Međimurske prirode – Javne ustanove i Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije. Potpisnici Sporazuma bili su Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode, Tomica Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca i Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Potpisnici Sporazuma će kroz zajedničku suradnju raditi na poboljšanju edukacije svih stanovnika Grada Čakovca i Međimurske županije o prirodnim vrijednostima Međimurja te poboljšanju rekreativnih navika stanovnika Međimurske županije. Cilj je povećati postotak onih koji se redovno rekreiraju i time dugoročno preveniraju različite bolesti koje proizlaze iz nedovoljne tjelesne aktivnosti.

Tomica Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca tom je prigodom naglasio:

– Izuzetno nam je zadovoljstvo formalizirati našu suradnju koja traje od 2019. godine. Doprinos kojeg daje Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u provođenju naših projekata je nemjerljiv. Započeli smo na projektu Volonteri u parku, a uspješno nastavili kroz Ljetne sportske kampove “Svaki tjedan sport jedan”. Zajedničkom radom dali smo dodatnu vrijednost politici sporta u našem gradu, a vjerujem i dali naglasak zaštiti prirode, posebice prekrasnog Perivoja Zrinski u samom čakovečkom središtu. Upravo u Perivoju i na obližnjem Trgu Republike provodimo brojne aktivnosti koje uključuju tisuće građana. Nastavkom suradnje podići ćemo svijest o potrebi očuvanja prirode i svijest o važnosti bavljenja sportom i rekreacijom.

Mato Kljajić, predsjednik Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije naglašava neraskidivu vezu izme sporta i prirode:

– Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije kao krovna sportska organizacija u Međimurju isto kao i Međimurska priroda – Javna ustanova za jedan od ciljeva ima razvitak aktivnosti kod djece i mladih te promotivno-odgojnu funkciju, mi na području sporta, a vi na području zaštite prirode. Budući da sport i okoliš, odnosno prirodu vežu neraskidive veze ovim sporazumom nastavit ćemo kvalitetnije ispunjavati našu misiju, svatko u svom okruženju. Potencijali suradnje su veliki, a oni će do izražaja posebno doći u svijetlu titule Međimurske županije – europske regije sporta 2022. Naglasak u provođenju aktivnosti u toj godini bit će na iskorištavanju potencijala rijeka Mure i Drave u sportsko-rekreativne i turističke svrhe kroz prizmu održivog razvoja. U tome kao važnog partnera vidimo i Međimursku prirodu jer nas vežu isti interesi i isti ciljevi, a sve u svrhu što veće dobrobiti naših ljudi, naše okoline i našeg Međimurja.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja