medjimurjepress@gmail.com

Povratak plivača u male bazene

PLIVAČKI ČPK NASTUPILI NA LIGI REGIJE 4 U SISKU

Iako to možda trenutačne temperature zrake ne govore, zakoračili smo u jesen, a to u plivačkom sport znači početak sezone natjecanja u 25 metarskim bazenima. Tako je minule subote 12. listopada u Sisku održano 1. i 2. kolo Lige Regije 4. Na natjecanju koje je organizirao plivački klub Sisak – Janaf moglo se natjecati u 17 pojedinačnih disciplina u 5 kategorija za dječake i djevojčice. Među brojnim klubovima koji su nastupali u gradi na tri rijeke bio je i Čakovečki plivački klub kojeg je predstavljalo 22 natjecatelja, 11 plivačica i 11 plivača.

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Gorana Kolarića i Antonia Šanteka. Kolarić je tom prigodom izjavio kako je riječ o prvom ovosezonskom natjecanju u 25 metarskom bazenu te ujedno odlična provjera stanja plivača za vrijeme punog treninga. “Već sada su nam neki plivači isplivali limite za nastup na državnom prvenstvu što govori da smo dobro odradili pripremni dio, ali i da je tranzicija iz velikih u male bazene prošla glatko. Teško je objasniti nekom tko nije iz plivanja da nije isto plivati u 50 metarskom i duplo manjem bazenu. To je kao da vozite auto s automatskim mjenjačem i onda dođete u onaj s ručnim mjenjanjem brzina. Za takvu promjenu treba vremena, ali naše cure i dečki su se odlično adaptirali. Sada od njih na sljedećim plivačkim eventima očekujemo daljnje poboljšanje” izjavio je Kolarić.

Plivači koji su predstavljali Čakovečki plivački klub su Tin Furdi, Fran Kovačec, Sven Furdi, Borna Bičak, Matija Tropša, Roko Radek, Mario Beliga, Emil Goričanec, David Kolarić, Martin Golub, Oleg Jeđut, Ema Medved, Gloria Požgaj, Anja Tušek, Dora Horvat, Marta Horvat, Vida Kolarić, Hanna Mesarić, Lucija Trupković, Meri Furdi, Sara Puklavec i Lana Pintarić.

TOMICA JAKOPEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*