Pozitivan iskorak

NOĆ MUZEJA

Muzej Međimurja Čakovec ukljuje se i ove godine u tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja 2018. pod naslovom i olimpijskim geslom: Brže, više, jače/citius,altius, fortius…… Sport u Međimurju.

Program je osmišljen u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca. Šarolikim programom prezentirat ćemo povijest sporta u Međimurju, muzejsku zbirku Sport u Međimurju, postaviti mini izložbu te uključiti i neke od starijih Čakovčanaca koji će nam kroz ugodni razgovor ispričati „kak se to nekad u Čakovcu sport igral…“

Sportski dio programa održat će se u MIC-u, dok će u Izložbenom salonu nakon besplatnog vodstva etno izložbom Ljudstvo moje međimursko, imaš blaga i bogatstva glazbeni program izvesti Lidija Bajuk. Ostatak stalnih postava također je otvoren za javnost.

O detaljima programa danas su na  konferenciji za novinare informirali ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, tajnik Saveza sportskih udruga Grada Čakovca Tomica Jakopec i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Prema očekivanjima bit će ovo zasigurno najmasovnija Noć Muzeja u koju se sve više uključuju općine i gradovi Međimurja. Ujedno, ova najava iskorištena  je i za poziv građanima da svojim starim fotografijama dalekih 30-tih godina prošlog stoljeća, upotpune sportsku Zbirku Muzeja Međimurja.

(rd)

 

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*