Međimurje Press
Sport+

Poznati pobjednici 3. lige Rudar!

Vikend za nama kraj šetnice u Murskom Središću održalo se posljednje, šesto kolo 3. lige Rudar. Liga se sastojala od šest kola, a trčalo se na dvije ponuđene staze, one kraće od 3,1 km i duže od 8 km

Na svakom kolu je sudjelovalo preko 100 trkača i trkačica raspoređenih po stazama, tako da je ligu otrčalo preko 600 trkača što je fascinantna brojka spoznajom da su se ove godine još uvijek borili s korona virusom i pridržavanje epidemioloških mjera, te je odveć mnoge trkače odvratilo od sudjelovanja na istom. Uz upornost gradonačelnika grada Mursko Središće Dražena Srpaka koji se zalagao za obnovom šetnice i „uskočio“ u svakom trenutku potrebne pomoći oko organizacije lige koja je uspješno završena.
Sve u svemu dobili smo pobjednike 3. lige Rudar. Za ukupni plasman bilo je potrebno sudjelovati na najmanje četiri utrke, dok se za plasman zbrajalo pet najboljih rezultata postignutih po kolima.

Darko Okreša i Iris Jambrešić najbolji na kraćoj stati
Na kraćoj stazi od 3,1 km ukupni pobjednik u muškoj kategoriji je Darko Okreša koji iz kola u kolo nije posustao i svaki puta bi bio među prvoplasiranima, tako da je odmah pokazao tko je vladar na ligi Rudar. Do njega na drugom mjestu smjestio se Krunoslav Jankulija, dok je borba za treće mjesto bila do samog kraja, do posljednjeg ulaska u ciljnu arenu. Borba se odvijala između Danijela Jambrošića i Mišela Janušića. Ovog puta više „sreće“ je imao Danijel koji je zasluženo uzeo 3. mjesto.

U ženskoj kategoriji na istoj stazi Iris Jambrešić je najbrža žena, koja je iz kola u kola odradila vrhunski trkači posao. Za vratom joj je puhala cijelo vrijeme Ivana Zeljko i mogli bismo im se samo nakloniti na postignutim vremenima. Kao i u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji, naj neizvjesnije je bilo za 3. mjesto, gdje su borbu do samog kraja vodile Dubravka Horvat i Ines Novinić. Titulu brončane se na kraju okitila Dubravka Horvat.

Siniša Škvorc i Nada Siladi premoćni na 8 km
Na stazi od 8 km u muškoj kategoriji svoju premoć je pokazao Siniša Škvorc koji je zasluženo zauzeo 1. mjesto. Do njega na 2. mjestu Đorđe Šafarić i treći Darko Balić. Sva trojica su nastupila na svih šest kola lige.
U ženskoj kategoriji borba za postolja do same završnice. Nedostižna za konkurenciju je bila Nada Siladi koju je u stopu pratila Alenka Horvat koja je na kraju zauzela 2. mjesto, dok je na trećem mjestu završila Dijana Novak. Sve tri su i u kategoriji Ž40.

Vrijedne nagrade zahvaljujući sponzorima
Na samom kraju podijeljeni su pehari, medalje i pokloni po kategorijama, a Trkački klub „Rudar“ zahvalio je sponzorima koji su podržali samu ligui to redom: gradu Mursko Središće, Međimurskoj županiji, Zlatarni Bruno Posavec, Pekari „Panis“, „Dika-Štiku“, optiki „Briljant“, „Oriflameu“, vinariji „Tomšić“, salonu za masažu „Zlatne ruke“, trgovini „Woolf“, Frizerkom salonu „Karmen“, Termama Sv. Martin, cvjećari „Krznar Trade“, Frizerskom salonu „Glamur“, Domu za starije „Ščavničar“, SRD Mura, Fortuna Agro te volonterima: Planinarsko društvo „Bundek“, DVD-u M. Središće i Križovec, Sportu za sve M. Središće, Crvenom križu, fotografu Tinu, atletskom sucu Stanislavu Stojku, zapisničarki Sandri Kos, djelatnicima Murs Ekoma, Mariji Kraljić, Daliboru Horvat, Damiru Šimunić, Dejanu Šantl, svim članovima TK Rudar i drugima koji nisu spomenuti ovdje. Kao i novinarima i lokalnim portalima koji su pratili, objavljivali najave, rezultate i fotografije.

TK RUDAR

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja