Poznato međimursko prijevozno sredstvo na Happy Biku u Prelogu

Kao i svake godine, praznik 1. svibnja, obilježen je u Prelogu tradicionalnom Prvomajskom biciklijadom

Organizatori su i ove godine bili Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga, a ove je godine Biciklijada bila dio projekta Happy Bike. Happy Bike je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska.

Partneri u ovom projektu su gradovi Letenye, Prelog, Ludbreg, te Županijska uprava za ceste Varaždin. Biciklijada je prošla Prelogom, Čehovcem, Donjim Kraljevcem, Hemuševcem, Draškovcem, Otokom i Prelogom te kroz Oporovec, gdje je napravljena i kratka pauza.

Svi biciklisti tako su u Oporovcu mogli razgledati odmorište za bicikliste, koje je izgrađeno upravo unutar projekta Happy Bike. U prostoru odmorišta mogu se pronaći mnoge usluge potrebne svakom biciklistu i svakom putniku namjerniku. Uz mjesto za predah i odmor, ovdje se nude setovi te sve potrebno za popravak bicikala te besplatan Wi-Fi.

Cilj biciklijade bio je na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina, gdje je za sve sudionike bio pripremljen prvomajski grah i osvježenje, uz odličnu glazbu Oaza banda.

 (ž)
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*