Međimurje Press
Sport+

Predavanje o fair playu na Ljetnim sportskim kampovima

Već nakon drugog tjedna ovogodišnjih Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” pokazalo se da su kratka predavanja, kao dodatak na sportski dio, puni pogodak. Prošlog tjedna nutricionist Marijana Krajačić polaznicima košarkaškog i rukometnog kampa održala je predavanje o važnosti zdrave prehrane, a ovog tjedna na redu je bio fair play.

Predavač polaznicima kampova iz nogometa i streličarstva bio je sportski novinar Željko Kraljić. Upravo je Kraljić, kao predsjednik Sekcije sportskih novinara, pokrenuo da se od 2014. na razini Međimurske županije, u sklopu proglašenja najboljih sportaša dodjeli nagrada za fair play. Mladim sportašima Kraljić je objasnio kako je “poštena igra” osnovni element sporta koji podrazumijeva korektno ponašanje, uvažavanje i respektiranje svih sudionika sportskog događaja. Poručio im je kako nije samo važno što radimo, već kako to radimo. Naveo je i brojne primjere fair playa, ali i objasnio pravila za fair play meč – prije igre, za vrijeme igre i poslije igre. “Bilo je vrlo zanimljivo komunicirati s polaznicima kampova. Drago mi je vidjeti da su mnogima već poznati principi fair playa, posebno to vrijedi za mlade nogometaše” rekao je Kraljić dodavši kako i Hrvatski olimpijski odbor od 2007. dodjeljuje nagradu za fair play. Novinar Hrvatskog radija Čakovec i portala emeđimurje na djeci vrlo pristupačan način objasnio je sve ono što čini fair play, a pri tome mu je sigurno pripomoglo i iskustvo nastavnika u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Lopatincu.

Kako najavljuju iz Zajednice sportskih udruga Čakovca predavanja će se održati i na drugim kampovima, a bit će ih održano još osam. Inače, Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” namijenjeni su učenicima čakovečkih osnovnih škola s ciljem da pod stručnim nadzorom što kvalitetnije i sportskije provodu školske praznike.

Kampove djeca iz Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove

Tomica Jakopec, dipl. novinar

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja