Međimurje Press
Sport+Županija

Prekrasnim eventom Međimurska županija zakoračila u Novu godinu kao Europska regija sporta 2022.

Ispred zgrade Međimurske županije održana je danas prigodna svečanost podizanja zastave „Međimurje – Europska regija sporta 2022“

Međimurska županija proglašena je Europskom regijom sporta 2022. godine te je prva županija u Hrvatskoj koja se kandidirala i osvojila ovu prestižnu titulu. Veliko je to priznanje svim međimurskim sportašima, rekreativcima, volonterima, sportskim djelatnicima i entuzijastima za njihov trud, predanost, rezultate i dugogodišnji rad u sportu.

Mnoštvo koje se okupilo, simbolično je u visine pustilo preko stotinu balona, pokazujući sve vrijednosti koje sport unosi u živote Međimuraca. Prigodnim govorima obratili su se osvajač olimpijske medalje Filip Ude, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Čast da podignu zastavu dobili su sjajni međimurski sportaši karatistica Lucija Lesjak, gimnastičar Filip Ude i tenisačica Antonia Ružić, koji sjajnim uspjesima promoviraju u svijetu svoja imena, ali čine i grupu mladih  ambasadora sportskog Međimurja.

Međimurje po mnogočemu služi kao primjer dobre prakse, a zahvaljujući velikom broju aktivnih sportaša i rekreativaca, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima za svaku životnu dob, stručnom kadru i sportašima koji postižu vrhunske rezultate. Najsportskija smo županija u Hrvatskoj jer na 730 četvornih kilometara imamo 426 udruga, više od 15 tisuća registriranih sportaša, od čega je 6 tisuća samo aktivnih nogometaša. Imamo fantastične pojedince koji ostvaruju vrhunske rezultate, najbolje organiziranu sportsku rekreaciju i sustavni rad sa svim generacijama, od djece do umirovljenika, obrazložio je razloge zbog kojih je Međimurje zaslužilo ponijeti ovu prestižnu titulu kojom će se naš kraj i dalje snažno promovirati kroz sport.

Današnji event koji će čitavu 2022.godinu u Međimurju učiniti sportskom, od djece do onih starije dobi, svojim nastupom uveličali su Plesni studio “Korak” i Scifidelity Orchestra.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja